Csatlakozz hozzánk

Hírek

“Zöldet” csempésztek a zöldek?

Állításuk szerint semmi közük hozzá, de rengeteg drogot találtak náluk – hivatalos közlemény

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A napokban nagy fogásra leltek a brit határőrök: (jóval) több, mint egy mázsa kábítószert találtak  a Kawasaki Racing Team egyik kamionjában… A Paul Bird-féle Superbike Kawa-csapat elhatárolódik a történtektől és meg vannak győződve arról, hogy a csapattagoknak semmi közük sincs a nem kis mennyiségű droghoz.

A kábszeres Kawasaki kamiont Dover közelében állították meg, állítólag csak egy rutinellenőrzés során. A teherautóban nyolc kilogrammnyi kokaint, 71 kiló amfetamint és mintegy 100 kiló marihuánát találtak. Ha mindez nem lett volna elég, egy éles fegyvert is találtak (megtöltve), egy rakás tartalék tárral együtt… Sajtóinformációk szerint a KRT csapatából mindezért négy főt le is tartóztattak, de ennek ellentmond az alábbi hivatalos közlemény. Eszerint a “szállítmány” Hollandiában kerülhetett a kamionba (ezt még nem is esik nehezünkre elképzelni…), természetesen valamennyi csapattag tudta nélkül. Úgy látszik, a csempészek stílszerűen a zöldek szállító járművébe rejtették a “zöldet”… Ha nincs is köze a szerelőknek a (nem kevés…) potya csomaghoz, akkor is elég negatív reklám ez a csapatnak és a WSBK-sorozatnak egyaránt, ami miatt minden bizonnyal a jövőben szigorúbb ellenőrzéseknek vetik alá a logisztikai-biztonsági rendszert.

Paul Bird Motorsport – 2011. 05. 03.

A médiában megjelentekre reagálva a Paul Bird Motorsport megerősíti, hogy tiltott anyagokat találtak az egyik szállító járművükben, amely az Assen World Superbike rendezvényen volt használatos.

Az anyagokat és az illegális termékeket egy rutinellenőrzés során találták a HM Customs emberei Dover kikötőjében, miközben a jármű az Egyesült Királyságba tartott visszafelé.

A felfedezés természetesen sokkolóan hatott az egész csapatra, és azokra is, akik jelen voltak az átvizsgáláson. A csapat teljesen meg van arról győződve, hogy egyik csapattag sem érintett a megtalált anyagokban. Az átvizsgálás után senkit sem vettek őrizetbe, és az összes csapattag el tudja látni a feladatát.


A jövőben várhatóan szigorítják a versenycsaptok kamionjainak ellenőrzéseit… (illusztráció)

Semmi sem utalt arra, hogy a Paul Bird Motorsport Team bármely tagja részt vett volna az illegális cselekményben, és más csapattagokat nem hallgattak ki az eset után. Az átvizsgálás és felfedezés során jelen lévő csapattagok teljes támogatást és bizalmat kapnak a csapattól, és teljes támogatásukról és együttműködésükről biztosították a HM Customs embereit a nyomozás további részében.

Érthető módon a csapat szigorú intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy a járműveik biztonságát növelje az európai utazásaik során. Az eset személyes hatásaitól függetlenül a Paul Bird Motorsport teljes erőbedobással fog részt venni a következő World Superbike futamon Monzában, minden erejükkel a bajnokságra koncentrálnak.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending