Connect with us

Blog

Zöld ünnep a Hungaroringen

Karácsony, húsvét, születésnap, névnap, május 1, stb. – hadarja bárki, akit arra kérünk, hogy sorolja fel az év ünnepnapjait. Ezeken kívül van még egy nap, minden év augusztusának utolsó előtti péntekje, ami nekünk, Kawasakisoknak ünnep…

Published

on

lime party 2013 blog
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Szöveg: Hoffmann Zoltán Képek: Kawasaki

…ez a (már) hagyományosan megrendezett Lime Party a Hungaroringen. A saját hülyeségem miatt, sajnos csak 7 órára értem a helyszínre – 5 órától volt regisztráció -, holott időben elindultam. Szóval, ahogy közeledtem a ring felé, már messziről lehetett hallani, hogy egycsapat motoros az aszfaltcsíkot nyüstöli – vagy egyszerre több teljesítménymérő padon forgatták tiltásig a motorokat 🙂 –, ami nem meglepő, hiszen a regisztrált Kawasaki tulajdonosok ilyenkor csoportokba osztva térítésmentesen motorozhatnak a ringen.

Amikor felértem a boxok szintjére, akkor éreztem, hogy „itthon” vagyok. Ameddig a szem ellát, zöld és zöld és zöld – köztük néha egy-egy fekete, kék, sárga, piros, ezüst, narancs, barna és fehér – motorok egymás mellett. Régiek, újak, túramotorok, chopperek, naked bike-ok, supersport és superbike gépek. Ilyenkor nem látszik, hogy mi vagyunk a legkisebb japán gyártó :)

A paddock (majdnem) teljesen zöldbe borult

A látogatók közül mindenki találhatott magának elfoglaltságot, mert az idei program se csak pályamotorozásból állt. Egy kordonnal elkerített részen a RILI Club tartott vezetéstechnikai bemutatót és mellettük a Kawasaki „bemutatóteremben” lehetett új motorokat nézegetni. Egy boxból Kawasaki shop lett, egy másikba pedig állapotfelmérésre és gyorsszervizre lehetett begurulni a motorokkal. Ez is elég népszerű helyszín volt, még fél kilenc körül is egy rövidebb sor állt előtte…

Márkatársak – zöldvérűeknek kötelező program…

Addig bámészkodtam, amíg majdnem lemaradtam pályamotorozásról. A legutolsó csoporttal mentem fel és mire lejöttünk, a nap is szépen elbújt a horizont mögé. Gondoltam itt az ideje, hogy felhasználjam a vacsorajegyet, amit a regisztrációnál kaptam. Kicsit izgultam, hogy a rendezvény vége felé vajon marad-e még valami a kondér fenekén egy éhes száj számára, de hamar kiderült, hogy nem volt miért aggódnom. A szervezők ezen sem spóroltak.

Nagy volt a sor a boxutcában

Mire végeztem a babgulyással, már teljesen besötétedett és szép lassan fogytak a motorok és a motorosok is a placcról. Én is elkezdtem öltözködni és közben néztem, ahogy az elhaladó motorok lámpáinak fénye néha gellert kap egy-egy kipufogón és a szembe világít. Véget ért a Lime Party, de csak aznap estére. Bármikor, ha találkozom egy márkatárssal, mindig eszembe jut az egyik kedvenc Depeche Mode számom a Black Celebration „kawasakis” átirata:

Kezdődjék a zöld ünnep
Zöld ünnep
Ma este

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending