Connect with us
Suzuki

Hírek

Zöld Hadsereg: a Kawasaki gyári pilótái

A Kawasaki komolyan odateszi magát 2011-re: Supersportban és Superbike-ban is

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: Kawasaki

A zöldek gőzerővel készülnek a 2011-es gyorsasági versenyszezonra, ami a friss zöldség, vagyis a forradalmian új ZX-10R fényében nem is meglepő. Sokat várnak jövőre az új Ninjától, ahogy gyári támogatású versenyzőiktől is, akiket nemrégiben mutattak be a nagyközönségnek. A Kawasaki saját bevallása szerint készen áll a WSSP megnyerésére, de az ezresek között is komoly terveik vannak.

Tom Sykes mellett Chris Vermeulen és Joan Lascorz fogja alkotni a KRT (Kawasaki Racing Team) háromfős Superbike csapatát. A csapathátteret a következő szezonban is a Paul Bird Motorsport adja és a teljesen megújult ZX-10R-rel fognak versenybe szállni. A Supersport Világbajnokságon Broc Parkes és David Salom lesz a Kawasaki Provec Motocard.com csapat két új versenyzője, természetesen a tavaly már szép eredményeket elért Ninja ZX-6R-rel.

Sykes már részt vett több tesztelésen is a 2011-es ZX-10R-rel, nemrégiben is tesztelt az Aragon-i pályán Spanyolországban. Vermeulen szintén a második szezonját kezdi a gyári Kawasaki csapatban, miután befejezi a jobb térdét helyreállító rehabilitációt. A Supersport kategóriában több sikeres szezont eltöltő spanyol Lascorz feljebb lép és 2011-ben a Superbike osztályban készül a megmérettetésre.

Tom Sykes: “Nagyszerű, hogy maradhatok a Kawasakinál és ismét Paul Bird csapatával vágunk neki a 2011-es szezonnak. Nagyon jól együtt dolgoztunk ebben az évben és 2011 mindannyiunk számára nagyon fontos év lesz. Az új motor már most hatalmas potenciált mutat és még előttünk a téli teszt szezon”

Chris Vermeulen: “Keményen dolgozom, hogy felkészüljek a jövő évadra. A rehabilitációm során a Kawasaki végig mögöttem állt, és megadott minden támogatást. A három versenyzővel a Kawasaki egyértelműen az előretörésre koncentrál és Tom nagyszerű munkát végzett a 2010-es éved utolsó futamain. Már szerencsém volt látni az új motort is, ami már most nagyon jónak tűnik. Alig várom, hogy ráülhessek”

Joan Lascorz: “Ez volt az álmom. Továbbra is a Kawasakinál maradni és feljebb lépni a Superbike VB-be. Már alig várom, hogy a Silverstone-ban elszenvedett sérülésemből felépüljek és mehessek a motorral. Szeretnék köszönetet mondani a Kawasakinak a segítségért és támogatásért, amit remélem, a jó szereplésemmel majd visszafizethetek nekik”

Paul Risbridger World Superbike Team Manager: “Úgy gondolom, hogy nekünk most nagyon különböző versenyzőink vannak. Különböző hátterű, különböző képességű, különböző stílusú versenyzők, akik különböző módon kezelik a motort. Ez segítségünkre lesz a fejlesztésben. Néha talán az egyik versenyző lesz az erősebb az egyik pályán, másik versenyen a másik lesz a gyorsabb. Nagyon elégedettek a 2011-es versenygéppel és az eddigi tesztekkel”


Az idei szezon végén többször villanó Tom Sykes teszteli az új ZX-10R-t

A Supersport VB-n induló Kawasaki Provec Motocard.com csapathoz a már korábban leigazolt Boc Parkes mellé a spanyol David Salom érkezik a gyári Triumph alakulattól – utóbbi (is) nagy tapasztalattal rendelkezik ebben az osztályban.

Broc Parkes: “Nagyszerű érzés, hogy a Kawasakinál versenyezhetek 2011-ben. Készen állok a tesztelésekre és keressük a jó beállításokat a következő szezonra. Ez egy kiváló lehetőség számomra, hiszen mind a motor, mind a csapat nagyon jól teljesít ebben az osztályban. Nagyon erősek leszünk együtt 2011-ben”

David Salom:
“Nagyon boldog vagyok és nagyon örülök a lehetőségnek. Tudom, hogy sok versenyző szeretne a Ninjával versenyezni, ezért szerencsésnek érzem magam, hogy én lettem az egyik kiválasztott. Remélem a Supersport Világbajnokságon szerzett tapasztalatom jó pont a csapat számára és a következő évben javítani tudok az eredményeimen. Szeretnék köszönetet mondani a Kawasakinak és a Motocard.com-nak, hogy megadták nekem ezt a nagyszerű lehetőséget”

Guim Roda (WSSP Team Manager: “Úgy döntöttünk, hogy David Salom kell Broc Parkes mellé jövőre a csapatba. Neki megvan a tapasztalata, és jó a hozzáállása, tudja mi a feladata. Figyel és tanul a csapattól, hogy összeszokjon a motorral és a dobogós helyért harcoljon minden egyes versenyen. Készen állunk a Supersport Világbajnokság megnyerésére”


Parkes is kipróbálta már a ZX-6R-t, Vermeulen még lábadozik – lesz-e “Dream Team” a 2011-es Green Team?

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending