Csatlakozz hozzánk

Hírek

Youngtimerek: korhatár előtti nyugdíj

Megalakult a Youngtimers Club Hungary: a 30 évnél fiatalabb gép is lehet megbecsült darab

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Az autók és motorok igazi szerelmesei szerint a legcsodálatosabb járgányok egyszerűen kortalanok. Gondos és vigyázó kezek mellett egy 20-25 éves jármű is képes olyan teljesítményre, amit sok alig futott motor is megirigyelhetne. Ám kedvezőbb, oldtimereknek kijáró elbírálást csak azok az autók vagy motorok kaphatnak, amelyek már elérték a 30 éves kort. Most azonban végre a „nyugdíj előtt állók” is figyelmet kapnak, ugyanis megalakult hazánk első Youngtimer Clubja.

A világ számos országában már virágzó youngtimer, azaz a klasszikus autó/motor mozgalom végre valahára hazánkban is szervezett kereteket kapott, hisz 11 lelkes alapítónak köszönhetően megalakult a Youngtimers Club Magyarország Egyesület, melynek bejegyzését június 22-én emelte jogerőre a Fővárosi Bíróság. Rövidesen az első igazi színrelépésükre is sor kerül: részt vesznek az I. Nemzetközi Oldtimer és Youngtimer Fesztiválon szeptember 23-25. között a Papp László Sportarénában.

„A fesztiválon is csatlakozhat mindenki a Clubhoz, hisz mindenkit várunk a sorainkba, akik ebbe a korosztályba tartozó gépkocsikkal, motorral rendelkeznek, esetleg szeretnének ilyeneket. Bárki kérheti a felvételét, a tagdíj évi egy forint” – fogalmazott Kapus Krisztián, a Club titkára.

És hogy még különlegesebb legyen egy ilyen egyesület működése, az elnöki tisztet egy fiatal anyuka, dr. Csáthy Márta tölti be. Nem véletlen a korosodó autókhoz való vonzódása, ugyanis Krisztián feleségeként szinte kötelező volt a veteránautós rendezvényeken való megjelenés.

„Én annak idején legfeljebb az új autókért, illetve a négylábú lóerőért rajongtam. Amikor megismerkedtünk Krisztiánnal, igen hamar kivitt egy veterán autóstalálkozóra, ahol szinte azonnal beleszerettem ezekbe a csodákba. Lassan már nem is létezett oldtimer találkozó nélkülünk. Idén nyáron országszerte sok találkozón és túraversenyen jártunk, jórészt a szórakozás, ismerkedés kedvéért, jórészt azért, hogy ötleteket, tapasztalatokat gyűjtsünk a saját egyesületünkhöz.
Körvonalazódik bennünk egy országos versenysorozat terve is. Rengeteg lehetőség rejlik a Youngtimers Club-ban, már csak azért is, mert a veterán korú járművek igen széles körét képes befogadni” – jelentette ki az elnök asszony, aki hozzátette, a Fesztivál kezdetére elkészül a honlapjuk is, amelyen érdeklődhetnek, regisztrálhatnak az egyesületbe belépni vágyók.


Az új klubnak köszönhetően nem csak a 30 évnél idősebb Oldtimerek kapnak méltó figyelmet

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending