Csatlakozz hozzánk

Hírek

Yamaha YZF-250R4 2013?

A Yamaha is beáll a sorba? Kisköbcentis, 250-es sportmotor várható a gyártótól

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A kisköbcentis négyütemű sportmotorok a reneszánszukat élik – de nem úgy ám, mint egykoron. A tartósság, a gazdaságosság és a komfort fokozat “plusz pontok” helyett alapkövetelménnyé váltak a tervezéskor. A Kawasaki és a Honda után a Yamaha is beszállni készül a bizniszbe, ami a negyedliteres utcai sportgépeket illeti.

Külföldi sajtóhírek szerint – a piaci trendnek megfelelően – kettőötvenes sport(os)motor készítésében serénykedik a hangvillás gyártó – ami a fenti képen látható (természetesen nem hivatalos) látványterven ‘YZF-250R4’ néven fut. Négy, mint negyedliter.

A japán gyártók közül az utóbbi években támasztotta fel a Kawasaki a Ninja 250R-rel, majd (tavaly) a Honda a CBR250R-rel a negyedliteres sport, vagy inkább csak sportos kategóriát – ugye ezek a gépek köszönőviszonyban sincsenek a ’90-es évek sornégyes 250-es rakétáival. A Kawasaki a közelmúltban Ninja 300-zá gondolta tovább a koncepciót, és – most már tényleg – hamarosan nálunk is kapható a Suzuki az Inazuma (GW250) naked bike-kal csatlakozott a mozgalomhoz. A hírek szerint a negyedik nagy japán, a Yamaha sem szeretne kimaradni az osztályharcból, így a jövőben egy “R-szériás” 250-essel egészülhet ki a kínálat.

2013-ra vagy 2014-re prognosztizálják a modellt, az árát pedig már most saccolják, hihetetlenül hangzó 1.1 millió forintra – ezt azért ne vegyük készpénznek, főleg ha két év múlva kerül csak sorra… Az új 300-as Kawa Ninja másfél millióba kerül, valószínűleg ez is lesz ennyi, mire piacra kerül – világszinten tervezik értékesíteni, így ha lesz, nálunk is lesz. A fenti képen – a lemömlők alapján – soros kéthengeresnek tűnik a gép, ami hihetően is hangzik, hiszen a fent felsorolt brigádban csak a Honda képviselteti magát egyhengeressel. Az azonban biztos, hogy nem egy FZR250-szerű sornégyest fogunk üdvözölni az R4-es személyében – hanem egy, a mostani világképbe illeszkedő gazdaságos, de csak sportos motort. A közelgő milánói EICMA kiállításon talán már bejelenti Mr. Yamaha – ha nem, akkor majd a következőn…


A dizájn valahol az YZF-R6 és R125 között van – ahogy maga a modell is

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending