Csatlakozz hozzánk

Hírek

Yamaha Super Tenere

Itt vannak az első félhivatalos képek a készülő nagyágyúról.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Már elég rendesen benne vagyunk a 2010-es évben. Egyre ritkábban tévesztjük el az évszámot, és már az év első, és egyben legnagyobb tereprally versenyen is túl vagyunk. De a Yamaha idei legnagyobb újdonsága még mindig sehol sincsen. Egy, a neten frissen felbukkant kép és video szerint így fog festeni a nagy túraenduro.

 

 


Ez a zebraminta egy kicsit túlzás

Hivatalos forrásból nem erősítették meg, hogy a képeken látható motor valóban az új Super Tenere lenne, tehát vagy egy tehetséges grafikus ügyes próbálkozásáról van szó, vagy a mostanában oly’ sikeres internetes beetetés áldozatai vagyunk. Mindegy, egyelőre ennyi van, nézzük meg a videót és rágódjunk rajta, hogy – a tudomány mai állása szerint – milyen lesz az új Tenere. Aki műszaki információkra kíváncsi, az elolvashatja korábbi cikkünket itt: Yamaha Super Tenere 2010.

Tudtad-e?

A Yamaha Super Tenerét 1989 és 1997 között gyártották, soros kéthengeres, 750 cm3-es, hengerenként ötszelepes, vízhűtéses blokkal. Teljesítménye 69 lóerő volt. Nagy súlyából következően (203 kg) nem igazán volt alkalmas komoly terepezésre, mindenesetre elég jól boldogult akkor is, ha nem volt aszfalt a kerekei alatt. Megbízhatósága és kényelme miatt kiváló túramotor hírében állt. A belőle fejlesztett versenymotorral (YZE750T és YZE850T) a Yamaha a 90-es évek uralkodó márkája volt a Dakaron, összesen 7 győzelmet szereztek.


Stéphane Peterhansel Yamahával 6, autóval további 3 Dakart nyert

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending