Csatlakozz hozzánk

Hírek

Yamaha SR400 2010

Egy motor, ami 30 éve szinte alig változott, ismét rivaldafénybe került.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Idén a motorgyártók – érthető okokból – nem igazán tettek ki magukért, már ami az új modellek szaporítását illeti. Ezért fordulhat elő, hogy hiába tart napok óta a híres tokiói motorkiállítás, mégsem bombázunk titeket szenzációs újdonságokkal. A fontosabb modellekről már korábban értesülhettünk a különböző sajtóanyagokból, a Motor Show csupán egyetlen valódi meglepetést hozott, az sem volt igazán konkrét motor, a Yamaha törülközőmakettje, a jövőbeni Super Tenere imitációja.

Sok cég (főleg az európaiak) Milánóra tartogatja jövőbeni modelljeinek bemutatóját, a Yamaha viszont nem vonul fel Európában, ezért már otthon elsütötte összes puskaporát. A már említett koncepción kívül bemutatták a fordított hengeres YZ450F-et, a felfrissített R6-ot, FZ1-et, és YBR125-öt, a teljes idomos Diversiont, néhány elektromos robogót, valamint egy injektorral felszerelt retró motort, az SR400-at.

Ez a gyöngyszem nem olyan „ál retró”, mint a Honda CB1100-asa, hanem valóban ősrégi technikáról van szó, hiszen több mint 30 éve, szinte változatlan formában gyártják. Ez idő alatt sem formailag, sem technikailag nem nyúltak hozzá érdemben, illetve most igen. 2010-re injektorral szerelik fel, ez indokolja, hogy ismét reflektorfénybe került. Népszerűségét nagy valószínűséggel erőteljes stílusának, gazdaságos és megbízható üzemeltetésének köszönheti. A 400 köbcentis motor előreláthatólag nem hagyja el a szigetország belső piacát.

SR400 (1978-2009)

Motor: Egyhengeres, léghűtéses, négyütemű, SOHC, kétszelepes
Hengerűrtartalom: 399 cm3
Furat x löket: 87 x 67,2 mm
Kompresszió: 8,5:1
Maximális teljesítmény: 27 LE (7000-es fordulaton)
Maximális forgatónyomaték: 30 NM (6500-as fordulaton)
Sebességváltó: 5 sebességes
Üzemanyagtank: 12 l
Száraz súly: 158 kg

Tudtad-e?
A tokiói Motor Show legaktívabb kiállítója, a Harley-Davidson összesen 19 új modelljét vonultatta fel! Tudjuk azonban, hogy ezek többsége egyazon alapra épül, így elképzelhető, hogy Milánóra is jut még Harley újdonság.

{kl_php}include(“dealer/yamaha.php”);{/kl_php}


Comments

comments

Trending