Csatlakozz hozzánk

Hírek

Yamaha R Car tervek…

A Yamaha R-szériás sportautója felvenné a versenyt a superbike-okkal…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Különleges, a Yamaha logójával ellátott tervek láttak napvilágot a minap: független formatervezője szerint ha a japán motorgyártó márka egy szupersportautót építene, annak legalábbis ilyennek kellene lennie.

A fantáziadús tervek alapján valóban azt kell mondanunk, hogy a bevezető hordoz némi igazságot, bár mindez csak terv, a Yamaha közeljövőbeni tervei között egyáltalán nem szerepel a betörés az automobilok körébe, pláne egy méregdrága fejlesztés eredményével, hiszen tanultak a múltból: az 1990-es évek elején készített OX9911-es tanulmányt Japán pénzügyi krízise rántotta magával.

A Yamaha a világ nagy részén összeforrott a minőségi motorkerékpárokkal és a kivételes muzikalitású hangszerekkel, pedig igen sok lábon áll még az említettek kívül a márka: ipari robotok mellett csónak- és hajómotorok gyártásában is érdekeltek többek között. A Yamaha múltjában kutakodva rábukkanhatunk arra is, hogy a kis szigetország első sportautójának kifejlesztésében és gyártásában is részt vállaltak 1967-ben, ez volt a Toyota 2000GT, mindemellett a Ford Taurus SHO 3,0 literes V6-osa, később pedig 3,4 literes V8-asa is a nevükhöz fűződik.

Albert Roselló terveinek frontját mintha a Lamborghini Aventador ihlette volna, a fara azonban a sportmotorok pengeéles kialakítására emlékeztet, csakúgy, mint a profil hullámszerűen ívelő övvonala. A képeken látható számok – amely szerint az autó mindössze 1.100kg-os tömege mellett 900 lóerőt teljesít – természetesen csak fiktív karakterek együttese lehet, hiszen semmi sem támasztja alá a fenti paramétereket, sokkal inkább “kívánságtételek”. Viszont a tervek még hasznosak is lehetnek: ha a Yamaha a távoli jövőben mégiscsak beszállna ebbe a különleges szegmensbe…


“Kevesebb súly, nagyobb teljesítmény…”


…avagy “több mint 900LE és kevesebb mint 1100kg”

Forrás: BurningWheels Képek: Albert Rosalló

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending