Csatlakozz hozzánk

Hírek

Yamaha R1 2009

Lehet, hogy ilyen lesz a 2009-es R1?

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye
Az MCN egy grafikusok által készített képet tett közzé a napokban az R1 2009-es verziójáról, ami alapvetően feltételezésekre épít, de nem zörög a haraszt… A gyár által már korábban megszellőztetett különböző hírek és technikai fejlesztések összegzéseként a szakértők által a jövő évi R1-es számos újdonsággal bír majd.

Ezek közül néhány :

A félautomata váltó kuplung nélkül működik, de kezelhető egy, a kormányra épített gombbal is, amolyan FJR módon. A kipufogó leköltözik a hátsó lengővilla alá és asszimetrikus kivitelű lesz, amolyan motoGP stílusú és teljes egészében burkolt. Az orr részen egyetlen központosított légbeömlő nyílás szállítja a levegőt a légszűrőház irányába.
A lámpatesteket burkoló plexi az első idom teljes magasságában jelenik meg, a valósnál lényegesen hosszabb magasabb lámpákat imitálva.
A versenyzők tapasztalataira építve az oldalsó idomzat sokkal kisebbé válik, csak annyi marad meg belőle, amennyi az élek mentén belépő levegőnek a két oldalra történő terelését szolgálja, a blokk többi része amolyan “nakedbike”-osan nyitott marad.
A motor várható adatairól sokat nem tudhatunk, de ahogyan minden evolúciós példány esetén, itt is várható 2-3 lóerő erőtöbblet, illetve nyomaték bővülés, fôleg az alsó tartományokban.

 

Forrás: www.mt-01.hu

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending