Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Íme az új Yamaha: jön a háromhengeres MT-09

Igen, soros háromhengeres 850 köbcentivel, 115 lóerővel, 85Nm-rel – egy könnyű és kompakt nakedet ígér a Yamaha, bővül tehát az MT-család

Published

on

yamaha mt09
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Állítólag az új MT-09 nyergében engednünk kell majd a sötét oldal csábításának, hiszen a játékos Yamahával nehéz lesz majd normálisan közlekedni. “Japán sötét oldala”, szól a hangzatos marketing szöveg, de a képek és technikai infók alapján nem valószínű, hogy üres duma lenne – ez tényleg elég rosszalkodós motornak tűnik.

Mi itt a TM-nál szeretjük az ilyeneket, szóval kíváncsian várjuk a tesztmotort… Az új MT-09 ősszel kerül a kereskedésekbe, az importőr tájékoztatása szerint az ára 2.389.000 forint lesz, regadóstul. Az ABS-es verzió 2014 tavaszán jelenik meg és 2.548.000 forintba fog kerülni (szintén regisztrációs adóval).

A radiális féknyereg dugattyúi 298 millis tárcsákat harapnak

Tulajdonképpen tudtunk róla, hogy a hangvillások játszadoznak a háromhengeres koncepció gondolatával – és nem is értettük, hogy a Triumphon kívül más miért nem használja ki ezt a remek potenciált rejtő építési módot… Teljesen új fejlesztésű, és meglehetősen könnyű mind a blokk, mind az aluváz, vagy a szintén alumínium – asszimetrikus – hátsó lengővilla (meg az egész motor: feltankolva 188 kilós).

Látványos a vízszintesen elhelyezett hátsó rugóstag

Az adatok alapján (és a súlya ismeretében…) a sorhármas bőven elég erős és nyomatékos, a gyártó egyenletes teljesítményleadást és “újragondolt”, kiváló visszajelzésekkel szolgáló, egyenes üléspozíciót ígér – ez így együtt egy jó futóművel és fékkel kiegészítve bizony komolyan veszélyezteti a Street Trilpe R trónját a közepes naked bike-ok között… A képek alapján ez utóbbi alkatrészekkel sem spóroltak, szóval kíváncsian várjuk, győzedelmeskedik-e a sötét oldal…

Az új tízküllős kerekek is könnyűek (és szépek)

ITT videót is találtok az MT-09-ről: Japán sötét oldala a címe…

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending