Csatlakozz hozzánk

Ti írtátok

Yamaha MT-09 első vezetési tapasztalatok

Hónapok óta lehetett tudni, hogy a Yamaha az új modellel megpróbálja a háromhengeres motorok között egyeduralkodó Triumph trónját megbillenteni. Vajon sikerül neki?

Közzétéve

ekkor

yamaha mt09 split
ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Most kaptunk egy fordítást kedves Olvasónktól, amelyet ezennel megosztunk veletek a Yamaha újdonságáról…

Sajnos saját vezetési élményekről még nem tudunk beszámolni, de elolvastuk, hogy egy nálunk szerencsésebb angol kolléga mit írt a horvátországi tesztről és ennek a zanzásított változatát olvashatjátok. A Yamaha a nagyon sikeres Triumph Street Triple ellenfelének szánta az MT-09-et (modellbemutató). Még a hangja is a vetélytársra hasonlít, ha rácsavarjuk a gázt.

Nagyon jó motorozni vele, könnyen kezelhető és nem ijesztgeti a „gazdáját”. A 3 hengeres nagyon klassz, alul mélyen dörmögő, erős középtartománnyal és széles vigyort okozó csúccsal. Az irányítás és a fékezés is jól kontrollálható. Könnyű egy kerékre kapni és megcsúsztatni a körforgalomban. Tökéletes gép kezdő és tapasztalt motorosok számára.

Ami nem tökéletes, az a ride-by-wire működésű fojtószelep. (elektromos gázkar) Folyamatosan kapcsolgatni kell a három lehetséges üzemmód között, hogy finoman reagáljon a városban és legyen elég erő a városon kívül. Sajnos a gázreakció túl agresszív a legtöbb esetben.  Habár nagyon jól kanyarodik, az eleje bizonytalan és ez nem ad megfelelő magabiztosságot a kanyarokban, hacsak nem használod közben sokat a féket, ami nem túl ideális. ”

Egyelőre ennyit tudtunk meg az MT-09-ről. Reméljük, hogy hamarosan saját tapasztalatokról is beszámolhatunk.

Frissítve: A magyar Yamaha üzeni…

“Több száz pályázó közül került ki a új Yamaha MT-09 első hazai motorosa! Ígéretünkhöz híven, ma (09.02.) kiválasztottuk a pályázat nyertesét.

A beérkezett közel 300 jelentkező közül végül sorsolás döntötte el ki utazhat Splitbe: a szerencse Hevesi Péternek kedvezett, Budakalászról. Gratulálunk neki!

Természetesen az utazásról és a motorral kapcsolatos élményeiről részleteket is közölni fogunk majd.

Mindenkinek köszönjük a részvételt, és reméljük, hogy ez év őszén, vagy a következő tavaszon mindenkivel találkozhatunk MT-09 tesztvezetés alkalmával a Yamaha márkakereskedésekben”

Az új tízküllős kerekek is könnyűek (és szépek)

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending