Connect with us
just1 mx
Suzuki

Ti írtátok

Yamaha MT-09 első vezetési tapasztalatok

Hónapok óta lehetett tudni, hogy a Yamaha az új modellel megpróbálja a háromhengeres motorok között egyeduralkodó Triumph trónját megbillenteni. Vajon sikerül neki?

Published

on

yamaha mt09 split
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Most kaptunk egy fordítást kedves Olvasónktól, amelyet ezennel megosztunk veletek a Yamaha újdonságáról…

Sajnos saját vezetési élményekről még nem tudunk beszámolni, de elolvastuk, hogy egy nálunk szerencsésebb angol kolléga mit írt a horvátországi tesztről és ennek a zanzásított változatát olvashatjátok. A Yamaha a nagyon sikeres Triumph Street Triple ellenfelének szánta az MT-09-et (modellbemutató). Még a hangja is a vetélytársra hasonlít, ha rácsavarjuk a gázt.

Nagyon jó motorozni vele, könnyen kezelhető és nem ijesztgeti a „gazdáját”. A 3 hengeres nagyon klassz, alul mélyen dörmögő, erős középtartománnyal és széles vigyort okozó csúccsal. Az irányítás és a fékezés is jól kontrollálható. Könnyű egy kerékre kapni és megcsúsztatni a körforgalomban. Tökéletes gép kezdő és tapasztalt motorosok számára.

Ami nem tökéletes, az a ride-by-wire működésű fojtószelep. (elektromos gázkar) Folyamatosan kapcsolgatni kell a három lehetséges üzemmód között, hogy finoman reagáljon a városban és legyen elég erő a városon kívül. Sajnos a gázreakció túl agresszív a legtöbb esetben.  Habár nagyon jól kanyarodik, az eleje bizonytalan és ez nem ad megfelelő magabiztosságot a kanyarokban, hacsak nem használod közben sokat a féket, ami nem túl ideális. ”

Egyelőre ennyit tudtunk meg az MT-09-ről. Reméljük, hogy hamarosan saját tapasztalatokról is beszámolhatunk.

Frissítve: A magyar Yamaha üzeni…

“Több száz pályázó közül került ki a új Yamaha MT-09 első hazai motorosa! Ígéretünkhöz híven, ma (09.02.) kiválasztottuk a pályázat nyertesét.

A beérkezett közel 300 jelentkező közül végül sorsolás döntötte el ki utazhat Splitbe: a szerencse Hevesi Péternek kedvezett, Budakalászról. Gratulálunk neki!

Természetesen az utazásról és a motorral kapcsolatos élményeiről részleteket is közölni fogunk majd.

Mindenkinek köszönjük a részvételt, és reméljük, hogy ez év őszén, vagy a következő tavaszon mindenkivel találkozhatunk MT-09 tesztvezetés alkalmával a Yamaha márkakereskedésekben”

Az új tízküllős kerekek is könnyűek (és szépek)

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending