Csatlakozz hozzánk

Hírek

Yamaha MotoGP replika

R1 alapokon, Angliából, 15 millióért.

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Amióta megjelentek az első négyütemű MotoGP gépek, minden vérbeli sportmotoros a replikákra várt. Az évek során rengeteg pletyka látott napvilágot, bennfentesek és önmagukat bennfentesnek tartók meséltek utcai Aprilia RS3 Cube-ról, V5-ös Honda RC211V-ről, Kawasaki ZX-8R-ről és még ki tudja, miről. De hiába minden reménykedés, rimánkodás és követelőzés, eddig csak a Ducati volt elég tökös ahhoz, hogy – a Desmosedici RR formájában – valódi GP-replikát toljon a halandó motorosok feneke alá.

Amibe a nagyok nem mertek belevágni, azt megvalósította egy kis angol cég, a GP Motorsports. Legújabb alkotásuk a Yamaha R1-M1, amely – nem nehéz kitalálni – a széria R1-esre épül. A gyártó szerint Rossi 2008-as masinájának hasonmásáról van szó, a Yamaha korábbi sajtófotóit nézegetve mi inkább a 2007-esre tippelnénk, de ez igaziból részletkérdés.

A lényeg, hogy itt nem egy amatőr műanyagos gagyi átépítéséről van szó, hanem profi munkáról igényesen kidolgozott részletekkel. Nem száz százalékos a hasonlóság, de nagyon meg kell nézni ahhoz, hogy észrevegyük a különbségeket. Az R1-M1 ráadásul nem csak jól néz ki, hanem műszakilag is többet tud az utcai donornál. Persze nem annyira spéci, mint a Doktor személyre szabott masinája, de a superbike tuningos blokk, a pár éve még a GP-n használt teleszkópok és a profi Öhlins TTX rugóstag nem hangzik rosszul. A képet a Racefit egyedi kipufogója, a Yamaha R7 villahídja és Dymag karbonkerekek teszik teljessé.

Mindezért 65 ezer dollárnak megfelelő összeget kell letenni az asztalra, ami jelenleg bő 15 millió forintot jelent – ez bizony a Desmosedici árkategóriája. Ha lemondasz a blokktuningról és a különleges futóműről, állítólag úgy 5 millióból megáll. Ha még ez is sok (az), akkor megveheted külön-külön a hozzávalókat és nekiállhatsz a maszek replikaépítésnek.

Akinek nem jön be a kék-fehér fényezés vagy csak szimplán utálja Rossit, kérhet mást is a GP Motorsports-tól. A fiúk készítenek 2003-as Yamaha M1 replikát Carlos Checa-féle piros-ezüst Fortuna festéssel, Ducati GP6 hasonmást, sőt még 2002-es Kawasaki ZX-RR utánzatot is.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending