Csatlakozz hozzánk

Hírek

Yamaha MotoGP replika

R1 alapokon, Angliából, 15 millióért.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Amióta megjelentek az első négyütemű MotoGP gépek, minden vérbeli sportmotoros a replikákra várt. Az évek során rengeteg pletyka látott napvilágot, bennfentesek és önmagukat bennfentesnek tartók meséltek utcai Aprilia RS3 Cube-ról, V5-ös Honda RC211V-ről, Kawasaki ZX-8R-ről és még ki tudja, miről. De hiába minden reménykedés, rimánkodás és követelőzés, eddig csak a Ducati volt elég tökös ahhoz, hogy – a Desmosedici RR formájában – valódi GP-replikát toljon a halandó motorosok feneke alá.

Amibe a nagyok nem mertek belevágni, azt megvalósította egy kis angol cég, a GP Motorsports. Legújabb alkotásuk a Yamaha R1-M1, amely – nem nehéz kitalálni – a széria R1-esre épül. A gyártó szerint Rossi 2008-as masinájának hasonmásáról van szó, a Yamaha korábbi sajtófotóit nézegetve mi inkább a 2007-esre tippelnénk, de ez igaziból részletkérdés.

A lényeg, hogy itt nem egy amatőr műanyagos gagyi átépítéséről van szó, hanem profi munkáról igényesen kidolgozott részletekkel. Nem száz százalékos a hasonlóság, de nagyon meg kell nézni ahhoz, hogy észrevegyük a különbségeket. Az R1-M1 ráadásul nem csak jól néz ki, hanem műszakilag is többet tud az utcai donornál. Persze nem annyira spéci, mint a Doktor személyre szabott masinája, de a superbike tuningos blokk, a pár éve még a GP-n használt teleszkópok és a profi Öhlins TTX rugóstag nem hangzik rosszul. A képet a Racefit egyedi kipufogója, a Yamaha R7 villahídja és Dymag karbonkerekek teszik teljessé.

Mindezért 65 ezer dollárnak megfelelő összeget kell letenni az asztalra, ami jelenleg bő 15 millió forintot jelent – ez bizony a Desmosedici árkategóriája. Ha lemondasz a blokktuningról és a különleges futóműről, állítólag úgy 5 millióból megáll. Ha még ez is sok (az), akkor megveheted külön-külön a hozzávalókat és nekiállhatsz a maszek replikaépítésnek.

Akinek nem jön be a kék-fehér fényezés vagy csak szimplán utálja Rossit, kérhet mást is a GP Motorsports-tól. A fiúk készítenek 2003-as Yamaha M1 replikát Carlos Checa-féle piros-ezüst Fortuna festéssel, Ducati GP6 hasonmást, sőt még 2002-es Kawasaki ZX-RR utánzatot is.

Comments

comments

Trending