Csatlakozz hozzánk

Hírek

Yamaha, Köln: új XJR és MT-07

Az Intermot-on debütál az új Yamaha XJR1300 és annak café Racer verziója, valamint az MT-07 sikermotor gyárilag stuntos kivitele, a Moto Cage – képek, videók

Közzétéve

ekkor

yamaha koln 2015
Sportster
MAI Kótyavetye

A 2015-ös új Yamaha modellek első hulláma már a kölni kiállításon bemutatkozik, köztük egy izgalmas, stunt-inspirált MT-07, továbbá a régen várt folytatás, a teljesen új XJR1300, illetve ebből egy fejidomos modellváltozatot is kapunk. Érkezik az YZF-R125 (teszt) és az MT-125 ABS-es változata is, de bemutatkozik a 2015-ös Race blu paletta (tudjátok, kék-ezüst), és más érdekes új színek is a már meglévő modelleken.

A Yamaha merített egy nagyot a sok újságírói véleményből, melyek már-már stunt motorként mutatták be az MT-07-et (mint mi – teszt), és elkészítették a Moto Cage kivitelt, amely lényegében egy “pimpelt” Hetes. Látványos bukókeretet és csicsás felni-fényt és grafikát kapott az “olcsójános mókagyáros”, az állítható mutatós lámpamaszk és egy rakás élénkpiros alkatrész (dekorelem) mellett.

MT-07 Moto Cage 2015

A 20 éves evolúcióra visszatekintő XJR sorozat legújabb darabja már szériában úgy fest, mintha épített motor lenne: a jelenleg gyártott legnagyobb léghűtéses sornégyes blokk köré tényleg motort építettek. A térdeknél vékonyított versenymotoros benzintank mellett az oldalsó “lyuggatott” alumínium rajtszámtáblák is igencsak versenyszagot árasztanak, visszarepítve minket a 70-es évekbe. A kormányrúd az új XJR1300-ason szintén alu, és csakúgy matt fekete, mint az első sárvédő és a látványos 4-2-1 kipufogórendszer. Mindenképpen említést érdemel még az együléses hatású (formájú) nyereg, a pontot az i-re pedig a rendszámtartó teszi fel, amely úgy fest szériában, mint amiket eddig csak a kiegészítő-katalógusokban láthattunk.

XJR1300 2015

Hiába mutat úgy a 2015-ös XJR1300 szériában, mintha alaposan fel lenne extrázva, mert van ami így is “túlmutat” rajta: a hangvillások 2015-re egy Racer verziót is harba küldenek. A fejidomos változaton karbon kiegészítők és café raceres (keskenyebb) kormány, ezáltal (előredőltebb) üléspozíció fokozzák a hangulatot. A tank is más és a faridom is kurtább, és mindez a különleges fejidommal együtt izgalmas elegyet alkot – már a képeken érezni a kávészagot…

XJR1300 Racer 2015

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending