Csatlakozz hozzánk

Hírek

Yamaha FZ16: a törpe streetfighter

Stílusos, vagány kezdőmotor Indiából. Nekünk miért csak Ybrahim jut?

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Miközben tegnapi cikkünket készítettük a Honda új, Brazíliában bemutatott 300-as motorjairól, egy másik különlegességre bukkantunk az interneten. A 153 cm3-es csöppség neve FZ16, a Yamaha India forgalmazza, és szerintünk nagyságrendekkel jobban néz ki, mint a ‘70-es évek formanyelvénél megragadt YBR125.

Nem volt nekünk semmi bajunk a drága jó Ybrahimmal – egészen mostanáig. De amióta megpillantottuk az FZ16-ot, azon törjük a fejünket, hogy a Yamaha mi a fenéért erőlteti az YBR-t az európai piacon? És akkor a kínai csodákat idéző, ízlésficamos YBR125 Customról még nem is beszéltünk…

Az FZ16 képében van a hangvillásoknak egy vadítóan jó kinézetű nakedjük, egy valódi mini-streetfighterük, amely vélhetően nem is túl drága, hiszen a formás lemezek alatt egyszerű technika rejtőzik. A négyütemű, egyhengeres, léghűtéses blokkot karburátor eteti, vezérműtengelyből csak egy, szelepből pedig kettő jutott neki. A kis FZ 14 lóerővel örvendezteti meg pilótáját 7500-as percenkénti fordulatszámnál, legnagyobb forgatónyomatéka 14 Nm 6000-nél.

Önindító természetesen van, a váltó ötgangos, a fékrendszer elöl tárcsás, hátul dobos megoldású, akárcsak az YBR-en. A futómű viszont egy fokkal komolyabb, mint az európai féltestvérnél, hiszen hátul központi rugóstag dolgozik. A kerekek 17 colosak, a gumiméret elöl 100/80, hátul 140/60. Az FZ16 száraztömege mindössze 126 kg, tengelytávja pedig 1335 mm, szóval a kezességével biztosan nincs probléma. Az ülésmagaság 790 mm, a tank 12 literes.

Gyári reklámfilm: Yamaha FZ16

Kedves Yamaha, tessék gyorsan befecskendezőt szerelni erre a pónira, hogy megfeleljen az EU-s károsanyag-kibocsátási normáknak, aztán jöhet is, mi szeretettel várjuk! Olcsón fenntartható, egyszerű kétkerekű közlekedési eszközökre van szükségünk, de ha lehet ilyen stílusosan is csomagolni őket, miért elégedjünk meg kevesebbel? Pá-pá, Ybrahim!

Galéria: Yamaha FZ16 Indiából

{kl_php}include(“dealer/yamaha.php”);{/kl_php}

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending