Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Yamaha tesztelte az új futóművet Catalunya-ban

Maverick Viñales és Valentino Rossi, a verseny után folytatta a 2017-es YZR-M1 fejlesztések tesztelését

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Movistar Yamaha MotoGP két pilótája Maverick Viñales és Valentino Rossi a Circuit de Barcelona-Catalunya-nál a verseny után egy privát tesztnapon folytatták a 2017-es YZR-M1 új elemeinek fejlesztését.

A Yamaha Factory versenyzői tesztelték a rendelkezésre álló két új váz közül az egyiket, majd váltottak, hogy mind ketten kipróbálják a másik lehetőséget.
Vinales küldetése az volt, hogy elsőnek menjen a pályán és utolsóként térjen vissza a boxba. A cél az volt, hogy kipróbálja az új váz egyikét meleg körülmények között, és lehetőleg jobb érzésekkel térjen vissza.
Rossi is sokat dolgozott a forró katalán napsütésben. A napot azzal kezdte, hogy elérte a legrövidebb időtartamát az ötödik körében, majd ezt a motor finomhangolása váltotta fel.

 

Rossi a GPOne.com olasz internetes oldalán így nyilatkozott:

„Nagyon izgalmas napunk volt, sok mindenre rájöttünk és meg tudtunk javítani. Nem mondom, hogy megoldottuk az összes problémát, még kell javítanunk a hátsó tapadáson, de egyre jobb érzéseim vannak. Az új futómű egy kicsit más, de bizalomgerjesztő. Könnyebb vele menni, jobban tetszik. A Japánok el is kezdtek dolgozni az új 2018-as motorkerékpáron. Ha a továbbiakban is javulást mutat ez az új váz, Assenben debütálhat. A Michelin számára új gumiabroncsokat is teszteltem, és találtunk is valami jót, amivel a hátsó gumiabroncsok is jobban tapadnak. Ennél persze nagyobb feladatunk van, ki kell próbálnunk azokat az újításokat, amiket a Yamaha hozott tesztelésre, ami nagyon érdekes lesz mindenki számára a szezonban.”

Mivel a Yamaha több mint hat koncessziós pontot szerzett az előző szezonban, az év során nem változtathatják meg a motorjukat.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending