Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Yamaha a 2016-os verzióra építi fel motorját

Vissza a jövőbe? Nagyon várjuk mi sül ki belőle 😉

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Szinte ki sem hűlt a blokk a Valenciai verseny után, a MotoGP királykategóriánál már mindenki szorgosan dolgozik a gépeken, és a következő idényre tesztelgetik a motorokat.

Az idei szezonban mindenki látta, hogy a Yamaha nagyon nem remekelt. Tény, hogy volt pár jó versenyük, de javarészt csak a tömegben döngicséltek. Valentino Rossi már az elején felvetette, hogy a motorral nagy problémák vannak, de mivel Vinales egyből hasított a pályán, a doktor végül annak tudta be az egészet, hogy ő maga van csak rossz passzban.
Ez az állapot viszont nem tartott sokáig, olyan pályákon érte kudarc a Yamahát, ahol mindig nyertek, így visszatért Vale felvetése, de már nem álltak neki újra fejleszteni a 2016-os váz ötletét, inkább próbálták menteni a menthetőt. „ A tapadással volt a legnagyobb gondunk, de ha túl meleg volt, akkor sem ment úgy a motor ahogy kellett volna. Nagyon sokat küszködtem. ” – magyarázta a Doktor – „ A szezonzáró utáni héten összehasonlító teszteket végeztünk Sepangban, ahol az eredmények annyira evidensek voltak, hogy mindenki igazat adott nekem.”

A 2016-os verseny motorjai

Így tehát a Yamaha hivatalosan is bejelentette, hogy a 2016-os motorjuk vázát fejlesztik tovább, és azzal indulnak a 2018-as idényben.
Az előzetesen kiadott naptár szerint a szezont március 18-án nyitják meg Katarban, úgyhogy bele kell húznia a fiúknak rendesen, hogy a legjobbat hozzák ki az új fejlesztésből.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending