Csatlakozz hozzánk

Újdonság

A Wunderlich új koncepciója: BMW 1600 C

A Wunderlich bemutatja a BMW R1600C motorkerékpár koncepcióját, amit szerintünk is muszáj lenne megépíteni

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Már több mint 10 éve, hogy a BMW Motorrad befejezte az R 1200 C cirkáló termelését, viszont úgy tűnik, hogy ezek a fajta motorkerékpárok egyre népszerűbbek, elég rápillantanunk a Ducati sikerére az XDIAVEL-el. A német motoros kiegészítők készítője Wunderlich, megálmodott egy új motort, és részletesen kidolgozott egy új koncepciót a BMW számára. A projekt szerzője a híres tervező Wunderlich Nicolas Petit, aki szívén viseli ennek a motortípusnak a sorsát. Bemutatjuk az elképzelését, hogy is festene ez az új modell.

Egy régebbi projekt – a Speed Cruiser – inspirálta, viszont arányait megváltoztatta és létrehozta az R 1600 C Vision nevű remek koncepciót – így született meg ez a hatalmas cirkáló, ami egy kigyúrt izmos Férfira emlékeztet, egy elegáns, drága öltönyben.

Amint azt a neve is sugallja, a teljesítmény egy 1.600 köbcentiméteres boxer motorból származik, ami több mint elég ahhoz, hogy dinamikusan harapja az utat. Az elejét az R 1200 C-től örökölte, a retró kerek fényszórója igazán domináns fizimiskát adott neki.

Az üzemanyagtartálya vékony és mesterien ívelt, így az egész úgy tűnik, mintha egyetlen egységet alkotna a modern csiszolt barna üléssel. Az R-nineT modell, egy felhajtható, cserélhető ülőrésszel is rendelkezik, hogy támaszt nyújthasson vezetőjének ha szükséges, akárcsak az eredeti R 1200 C-n.

A nyomatékot hagyományosan a hátsó kardántengelyen keresztül kapja. A féket három hatalmas féktárcsa és Brembo féknyereg biztosítja be. Az iker kipufogója egy oldalra van felszerelve, és gyengéden követi a motorkerékpár testének vonalát. A sokküllős felnik, fokozzák a motorkerékpár kifinomult, mértékletes megjelenését.

Ez a motorkerékpár életszerűbb már nem is lehetne! Reménykedünk benne, hogy a BMW Motorrad-ot megihlette az elképzelés, és megépíti ezt a csodás gépet!

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending