Csatlakozz hozzánk

Hírek

Terol: Feladta az Agusta

Az idei Supersport világbajnokság második, thaiföldi futamán utolérte a végzet a magyar MV Agustás csapatot…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A gárda spanyol világbajnoka, Nicolas Terol ugyanis a felvezető kör végén a bokszba hajtott, és a váltószenzor meghibásodása miatt már a rajt előtt fel kellett adnia a versenyt. Pedig a hispán motoros a nyolcadik pozícióból indulhatott volna, és az addigi időeredmények alapján mindenki bízott abban, hogy akár a legjobbakkal is képes lesz felvenni a versenyt. A csapatvezetés és a pilóta is nagyon elkeseredett, ugyanakkor már a következő, európai futamon szeretnék kiküszöbölni a csorbát.

A 2016-os idénynyitón, a Phillip Island-i ausztrál versenyen Terol – technikai gondokkal küzdve is – a 11. pozícióban végzett.


„Nagyon csalódott vagyok, de ez is benne van a motorsportban. A váltószenzor meghibásodása után egyszerűen nem tudtam visszaváltani, így pedig nem lehet elindulni egy futamon. Nagyon sajnálom, mert úgy érzem, a motorfék gondjaink megoldásához nagyon közel jártunk, így akár egy szép eredményt is elérhettünk volna. Mostantól csakis az aragóni hétvége lebeg a szemem előtt” – nyilatkozta Nico Terol.

A következő versenyhétvégére április 1-3. között a spanyolországi Aragonban kerül sor, ahol a Schmidt Racing Team már két versenyzővel indul: Nicolas Terol mellett ott lesz Chrobák János is, aki tavaly a csapat egyetlen vb-pontját szerezte.

  Előzmények – időmérő  

Folyamatosan javuló köridők után komoly előrelépés tapasztalható: a hispán motoros a harmadik sorból vághat neki a versenynek, és reményei szerint képes lesz a legjobbakkal csatázni vasárnap (Terol és a csapata abban bízik, hogy az idénynyitó után Thaiföldről is pontokban gazdagon távozhatnak)


„Elégedett vagyok a mai (szombati) nappal, hiszen kézzel fogható eredményekkel előrébb léptünk az eddigiekhez képest. Sajnos a motorfékkel még mindig gondok vannak, így bizonyos helyzetekben óvatosnak kell lennem fékezéskor. Szinte mindenben előreléptünk Ausztráliához képest, és abban bízom, hogy a vasárnapi futamon folytatjuk ezt a fejlődést, és a maximumot kihozva magamból, mindez a helyezésben is megmutatkozik majd. Ott akarok lenni a legjobbak között, mert én ezzel tudom megköszönni a csapatom remek munkáját”
– mondta Terol.

Végül a harmadik sorból, a nyolcadik rajtkockából vághat(ott volna) neki a vasárnapi versenynek…

  Előzmények – szabadedzés  

Az idei Supersport világbajnokság második, Thaiföldön rendezendő futamán akár meglepetést is okozhat a Schmidt Racing. A pénteki napon ugyanis minden a tervek szerint alakult, és a csapat spanyol világbajnoka, Nicolas Terol a hetedik helyet szerezte meg mindkét szabadedzésen, azaz ismét bejutott a Superpole 2-be.

A csapatvezetés és a motoros is úgy érzi, ha sikerül a szombati időmérő előtt tökéletesen kijavítani az MV Augusta F3 motorfék gondjait, az sem elképzelhetetlen, hogy a spanyol versenyző az első két sorba kvalifikálja magát a vasárnapi futamra.

Immár teljes szezonban szurkolhatnak a motorsport hazai rajongói egy magyar csapatnak a Supersport világbajnokságon. A tavaly három futam erejéig már bemutatkozó Schmidt Racing Team idén valamennyi versenyen rajthoz áll a spanyol világbajnoka, Nicolas Terol révén, míg az európai viadalokon Chrobák János is harcolhat az értékes pontokért. A 2016-os idénynyitón, a Phillip Island-i ausztrál versenyen Terol technikai gondokkal küzdve is a 11. pozícióban végzett.


„Lépésről lépésre haladunk előre, és úgy vélem, a motor már jobban muzsikál, mint Ausztráliában, ám még mindig nem tudjuk kihúzni belőle az optimális teljesítményt. Nico fantasztikus munkát végzett annak ellenére, hogy továbbra is motorfék gondokkal küzdünk. Keményen dolgozunk a megoldáson, és közel vagyunk már ahhoz, hogy minden úgy működjön, ahogy azt szeretnénk. Bízom abban, hogy szombaton már nem nehezíti a munkánkat semmi, és Nico az első két sor valamelyikébe kvalifikálja magát a vasárnapi futamra”
– mondta Balogh Róbert csapatfőnök.


 „Ez a hetedik hely egy nagyon jó kezdete a versenyhétvégének. Több problémát már megoldott a csapat Ausztrália óta, így biztos vagyok abban, hogy a motorfék gondjaimra is megtalálják a megoldást. Sokkal jobban éreztem magam a motoron, mint két hete, a kanyarokból való kijövetelem is sokat javult, így egy hibátlan motorral akár az első két sor sem elérhetetlen a számunkra. Újabb lépéssel közelebb kerültünk az álmaink megvalósításához. Nagyon köszönöm a csapat munkáját, a pályán igyekszem nekik mindezt meghálálni”
– nyilatkozta Nico, a pilóta.

– a Terol motorján is látható SC Project kipufogó a Te motorodra is megvásárolható, ITT!
MV Agusta újra Magyarországon, forint-árlista ITT!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending