Csatlakozz hozzánk

Hírek

WSSP: Talma TC nélkül is pontszerző

“Éreztem, hogy nagyon nehéz verseny lesz, de nem tudtam, pontosan mire számítsak…”

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Eseménydús hétvégén van túl a Supersport VB mezőnye, akik a vasárnapi bemelegítő edzést vizen kezdték, majd a verseny már száraz körülmények között zajlott.

Talmácsi Gábor a harmadik sorból várta a 18 körös versenyt, mely rögtön a rajt után véget is ért egy bukás miatt  – hasonlóképp, mint a legutóbbi aragoni versenyen. A piros zászlós jelzést követően új rajtceremónia kezdődött.

Talmácsi a start után tartotta pozícióját, bár szemmel láthatóan küzdött a motorjával. A futamot végül egy újabb piros zászló szakította félbe, mert Mathew Scholtz bukott és a motorja a pályán maradt. A 18 körös versenyből így végül 13 körös lett, melyet Fabien Foret nyert. Talmácsi Gábor minden nehézség ellenére kiemelkedő teljesítményt nyújtott és a 4 vébé pontot érő 12. helyen zárt.

“Az edzések ritmusa, időeredményei alapján jobb végeredményre számítottam, de sajnos szerencsétlenül alakultak a dolgok, mert egész hétvégén nem működött ennyire rosszul a motor, mint a versenyen. Az első start után jól jött a piros zászló, mert beragadt a rajtnál a kipörgésgátló gombja. Igyekeztem minél gyorsabban beérni a boxba, ahol a csapatom elmondta, hogy a rendelkezésre álló idő alatt nincs megoldás a problémára. A második rajthoz így kipörgésgátló nélkül indultam, majd kénytelen voltam kikapcsolni az összes elektronikát, beleértve a rajtelektronikát is, mert a felvezető körben össze-vissza villogtak a kijelzők. Éreztem, hogy nagyon nehéz verseny lesz, de nem tudtam pontosan mire számítsak, mivel még nem mentem a motorral kipörgésgátló nélkül”


Talmát (#14) cserbenhagyta motorja elektronikája, de így is mentett négy vb-pontot

“Aztán egyszercsak Baldolini motorja megadta magát előttem és a motorjából kifröcsögő olajból kaptam mindenhová. A sisakom plexijére, a motor plexijére és a gumikra is. Próbáltam a sisakomat menet közben valamilyen szintem megtisztítani, hogy kilássak, de ezzel ritmust és koncentrációt is vesztettem. Utána igyekeztem tartani az előttem lévők tempóját, de nagyon csúszkált a hátsó gumi és komolyan küzdenem kellett a motorral mindenegyes kanyarban. A technikai problémákat figyelembe véve örülök, hogy sikerült pontszerző helyen befejezni a versenyt, aminek végül egy bukást követő újabb piros zászló vetett véget. Minden magyarnak köszönöm, aki kijött és szurkolt nekem és persze azoknak is, akik a képernyő előtt ülve szorítottak értem. A brnói verseny hangulata még mindig egyedülálló” – értékelt Talmácsi.

A cseh WSBK-forduló végeredménye (Supersport):
1. F. Foret
2. K. Sofuoglu
3. B. Parkes

12. Talmácsi Gábor

Forrás: TGM

Comments

comments

Trending