Csatlakozz hozzánk

Hírek

WSSP Silverstone: Németh a hetedik!

Balázs visszatért, nem is akárhogyan: 9 VB-ponttal!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Team Hungary Toth

izgalmakban bővelkedett a mostani hétvége a motorsport szerelmeseinek, hiszen a Supersport600, a Superstock1000 és a túraautó világbajnokságon is izgulhattak magyar versenyzőinkért, miközben a Hungaroringen éppen zajlott a 26. Forma1-es Magyar Nagydíj. Az itthoni esős idővel ellentétben Angliában kellemesen napos, nyárias időjárás fogadta a Supersport Világbajnokság nyolcadik futamának mezőnyét.

Már a reggeli warm up eredményéből látszott, hogy Németh Balázs és Hondája jó formában van. Nem úgy az edzéseken jobban teljesítő Tóth Imre, aki motorjának legyengült teljesítményére panaszkodott a bemelegítés után.

A futamon a két versenyző közvetlenül egymás mögül, az ötödik és hatodik sor széléről várta a rajtot. Tóth a 17, míg Németh a 21. helyről csavarta tövig a gázkart a lámpa jelzésére. Imi a külső ívre szorult, jó pár helyet veszítve már az első kanyarokban.
Mindeközben Balázs középről támadt. Ő egy hellyel előrébb, 20-nak haladt át az első körben a célvonalon. Innentől aztán hihetetlen hajrába kezdett a magyar fiú, aki a harmadik körben már a 14. helyen motorozott! Nem sokkal ezt követően megelőzte James Ellisont és megérkezet Scassa és Praiai mögé. Balázs köridei az elsőkével(!) vetekedtek. Gyorsaságának köszönhetően lehagyta az előbb említett két versenyzőt, a 9. helyre hozva fel a CBR-t. Rövidesen már Brock Parks „nyakában lihegett”, aki azonban nem adta könnyen 8. helyét.


Balázs elképesztő felzárkózást produkált a futamon: a 21. helyről indult…

Két körrel a futam vége előtt a TenKate Honda negyedik helyen álló versenyzője erős lassulásba kezdett, egy-egy helyet ajándékozva a Parks-Németh duónak. Mindenközben Tóth Imi gyorsabbakat körözve, mint az előtte haladók feljött a 17. helyre. Ianuzzoval és Szkopekkel haladtak szorosan egymás mögött, amikor a lengyel fiú hibázott és kicsúszott. Imi ezután megelőzte Ianuzzot és megpróbálta utolérni a 14. helyen álló Quarmby-t. Sajnos Imre alatt azonban gyengélkedett a Honda, így jó 2 másodperccel lassabbakat körözött, mint a korábbi edzéseken.

Ennek ellenére szépen tartotta a 15. helyét, míg Balázs továbbra is a nyolcadik helyen állt. Már-már úgy tűnt, ez lesz a befutó és újabb kettős pontszerzést tudhat magáénak a csapat. Ám a véghajrában becsúszott apró hiba miatt Ianuzzo és Ivanov is megelőzte Imit, visszaszorítva így a 17. helyre. Az utolsó kanyarokban hasonló hibát vétett a negyedik helyen motorozó, Brno-ban futamgyőztes Gino Rea is, aki ezzel a balul sikerült manőverrel a hetedik helyhez juttatta a magyar istálló másik versenyzőjét, Németh Balázst! A futamot a yamahás Chaz Davies nyerte a Kawasakival versenyző David Salom és a Ten-Kate csapat Hondáját terelgető Fabien Foret előtt, míg a Superbike-ban a veterán spanyol Carlos Checa duplázott a Ducatival!


Mind Németh, mind a csapat eddigi legjobb eredménye ez hetedik hely a Supersport kategóriában

Négy futammal a bajnokság vége előtt, Balázs a ma szerzett 9 VB ponttal újból a 14. helyen áll a világbajnoki tabellán. Tóth Imi továbbra is a 20. a pontversenyben.


Tóth Imre a futam végén ejtett hibájával csúszott le a pontszerző helyről


Némethet a hetedik helyen intették le! Bravó Balázs!

Comments

comments

Trending