Csatlakozz hozzánk

Hírek

WSSP: Németh-siker, Tóth-balszerencse

Németh Balázs a 7. helyen ért célba, Tóth Imre pedig a 6. helyet veszítette el Imolában

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

“A szerencse bizony forgandó”: erre tökéletes bizonyítékul szolgált Tóthék az imolai futama. Míg Tóth Imre az összes edzésen szárnyalt, addig Németh Balázs komoly technikai gondokkal küzdött. A  futam pedig épp ellenkezőleg alakult, Imit hagyta cserben a motorja, míg Balázst a 9 VB-pontot érő 7. helyen intették le.

Felemás érzésekkel ért véget tehát a Racing Team Toth számára 2012-es Supersport Világbajnokság második futama. Bár a versenynapra némi csapadékot jósolt a meteorológia, az eső végül elkerülte az olaszországi aszfaltcsíkot.

Tóth Imre rakétaként lőtt ki a piros lámpák elalvásakor és az első kanyarban hét helyet javítva rajtpozícióján az 5. helyen fordult. Az első körben mindössze egyetlen helyezést veszítve – Lowes, Morais, Cluzel, Sofuoglu és Foret után – a hatodikként haladt át a célvonalon. Ezen a ponton az egész magyar istálló és a futamot élőben követő magyar szurkolók egy emberként tették keresztbe ujjaikat. Imi gyönyörűen hozta a köridőket és hárította a szorosan mögötte haladó Ianuzzo-Parkes-Quarmby trió támadásait. A negyedik körben azonban három helyet veszítve a 9-ként haladt át a célegyenesen. Ekkor még senki nem gondolta, hogy technikai problémával küzd a motoros, ám a hatodik körtől rohamosan elkezdett lassulni és veszíteni helyezéséből. A kilencedik körben még az egy pontot jelentő, 15. helyen tartotta magát, de ez után kiállni kényszerült.

„Nagyon jól kaptam el a rajtot és tényleg minden tökéletes volt, megvolt a ritmusom is, simán tudtam menni az élbollyal. Aztán a 6 körnél megint elkezdett csúszni a kuplungom és elkezdtem visszaesni. A végén már annyira kezelhetetlenné vált a CBR, hogy fel kellett adnom a versenyt. Most az STM-mel közösen próbáljuk megállapítani a kuplungcsúszás miértjét, remélem az idén nem lesz több ilyen problémám! Assen következik, ami az egyik kedvenc pályám és oda is ugyanilyen elszántan fogok érkezni! A végeredménytől eltekintve nagyon jól éreztem magam az egész hétvége alatt és mindenki láthatta, hogy képesek vagyunk az elejében menni! A technikai hiba most ezért is volt ennyire bosszantó” – nyilatkozta Imi kissé csüggedten a futam után.


Tóth Imre (#10) biztató kezdést produkált…

Tóthtal ellentétben Németh nem túl szerencsésen kapta el a startot. Az első kanyarban a 17-nek fordult, amit a kör végére sikerült két hellyel javítania. A kilencedik helyről rajtoló pilóta tehát komoly hátrányba került. Az első három körben némi visszaesést mutatott, de nagy küzdő lévén nem adta fel és a rá jellemző lendülettel körről-körre előrébb jött. Két kiállítás is könnyítette a dolgát, hiszen Sufouglut és Scholzot is fekete zászlóval intették ki a versenyből. Balázs a 11. körtől vérre menő küzdelmet folytatott a szintén Honda nyeregben versenyző Antonellivel (csatájukat percekig mutatta az Eurosport élő közvetítése). Balu hősiesen állta a sarat, pedig az olasz pilóta mindent elkövetett annak érdekében, hogy megelőzze. A 14. körben a harmadik helyen haladó Morais hibázott, így eggyel előrébb juttatta a Németh-Antonelli kettőst. Az erős támadás ellenére a leintésig Németh 2,4 másodperces előnyt kovácsolt magának, megvédve ezzel a „hátsó fertályt” és megőrizve a 7. helyezését.

„Szó mi szó, a rajtot eléggé elrontottam. A 17. helyre hátracsúszva pedig igen nagy tumultusban találtam magam. A nagy tülekedésben egy bukás is volt az utolsó sikánban, ahol mindenki hatalmasat fékezett. Nekem is rendesen bele kellett állítanom! Ez után picit lenyugodtak a többiek is. Leonovval egy darabig szépen feltartottuk egymást, mert egymás előzgetésével voltunk elfoglalva és nem az előrébb kerüléssel. A negyedik körtől aztán ő meglépett, én pedig elkezdtem egyre feljebb jönni! Nagyon elégedett vagyok a 7. helyezéssel, a megszerzett 9 ponttal pedig a 12. helyen állok az összetett pontversenyben”
– mondta elégedetten Balázs.


…de a kuplung hibája miatt sose tudjuk meg, mi lett vona ha…


A csapat még hétfőn is Imolában marad, mert a verseny utáni egynapos teszten vesznek részt a magyarok

Forrás: Racing Team Toth

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending