Csatlakozz hozzánk

Hírek

WSSP Imola: Chrobák bukás, Terol pontszerzés

Újabb vb-pontokat szerzett spanyol világbajnoka révén a – piros zászlóval megszakított – imolai futamon a magyar Supersport csapat, míg Chrobák János elesett az MV Agustával

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az idei Supersport világbajnokság ötödik, Imolában rendezendő futamán kis híján utolérte a végzet a Schmidt Racing Team-et. Egyik versenyzőjük sem jutott be az időmérőn a Superpole 2-be – Nicolas Terol a 13., míg Chrobák János a 29. helyről rajtolhatott –, majd a piros zászlóval megszakított versenyen a magyar motoros két körrel a vége előtt bukott. A hétvégét végül a spanyol világbajnok mentette meg, miután a 10. helyen végzett, amivel újabb értékes vb-pontokat szerzett a csapatnak. Terol ezzel az eddig megszerzett 30 pontjával összetettben a tizedik pozícióban várja a folytatást.


Az elmúlt versenyhétvégén viszont sokáig úgy tűnt, hogy szinte semmi sem sikerül a csapat pilótáinak. A versenyt azonban piros zászlóval megszakították, és utólag kiderült, ez mentette meg a Schmidt Racing Team hétvégéjét. Az újraindítás után ugyanis Terol pazarul versenyezve egészen a tizedik helyig jött fel, azaz ismét értékes világbajnoki pontokat szerzett a magyar csapatnak. Chrobák tehát nem ért célba, két körrel a vége előtt a 9-es kanyarban csúszott ki.


Balogh Róbert csapatfőnök:
„Azt hiszem, megtettünk mindent a jó szereplés érdekében, ám ezúttal kissé visszaütött számunkra, hogy Nico még sosem, míg Jani csak egyszer, több évvel ezelőtt versenyzett Imolában. Ennek tudatában nem is olyan rossz eredmény a megszerzett tizedik hely és hat világbajnoki pont az olajfolyás miatt megszakított futamon. Természetesen dolgozunk tovább, hiszen nemcsak Nicóban, hanem Janiban is több van. Nico mindent megtesz annak érdekében, hogy versenyképes legyen a legjobbakkal, és ehhez már Sepangban is szeretnénk hozzásegíteni”

Nicolas Terol:
„A rajtom aránylag jól sikerült, ám utána rengeteg helyet veszítettem. A második rajtot követően rengeteg pozíciót sikerült javítanom, ám ennek az volt az ára, hogy a hátsó abroncsom szinte teljesen elkopott, így a végén már csak arra figyeltem, hogy megtartsam a tízedik helyem. Nagyon nehéz hétvége van mögöttünk, ám mostantól kezdve csakis a következő futam foglalkoztat. A sepangi pályát nagyon szeretem, így azt remélem, a csapattal összefogva sikerül egy remek eredményt elérni”

Chrobák János: „Igencsak munkás hétvégét hagytunk magunk mögött, és a versenyt még az is megnehezítette, hogy piros zászlóval megszakították azt. Egyszerűen nem találtam meg egész hétvégén a legjobb beállítást, talán éppen emiatt nem éreztem magam jól a motoron. Amikor megpróbáltam pár helyet még előre jönni, és ennek érdekében növeltem a tempómat, sajnos elcsúsztam. Szerencsére semmi bajom nem lett, és abban bízom, hogy a következő európai futamon, a Donington Parkban végre képes leszek egy gondoktól mentes hétvégét teljesíteni. Ám addig szurkolok Nicónak, szerepeljen minél jobban Sepangban”

A következő versenyhétvégére május 13–15-e között Malajziában, a Sepang International Circuit-on kerül sor.

– MV Agusta újra Magyarországon; HUF árlista ITT
SC Project kipufogók a MotoPartsShopban

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending