Csatlakozz hozzánk

Hírek

WSSP Assen: minden egyes pont kemény meló volt

Nicolas Terol: a körülményeket figyelembe véve elfogadhatóan teljesítettünk – a magyar Supersport csapat a Katedrálisban is pontokat szerzett az MV Agustával

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Igencsak megnőtt az elvárás a Schmidt Racing csapatával szemben az aragoni dobogót követően. Nicolas Terol harmadik helye történelmi tett a magyar motorsport számára, ugyanis magyar istálló pilótája még sosem állhatott a Supersport világbajnokságon dobogón.

Sajnos ezúttal nem sikerült megismételni az akkori bravúrt, ám ebben a meglehetősen szélsőséges időjárás is szerepet játszott. A motorozás Mekkájának tartott Assenben ugyanis száraz időben rajtolt el a mezőny – Nicolas Terol a 13., míg Chrobák János a 27. helyről –, ám a verseny felénél leszakadt az ég, és a szakadó eső miatt piros zászlóval félbeszakították a versenyt.

Az újraindítást követően a spanyol világbajnok visszaesett a 17. helyre, ám ő is, és az addig a mezőny végében haladó Chrobák is remekül hajrázott. Terol egészen a három vb-pontot érő 13. pozícióig jött fel, míg a magyar motoros sokat előzve végül a 21. helyen látta meg a kockás zászlót.

A körülményeket figyelembe véve nem rossz eredmény, hogy a története hetedik vb-futamát teljesítő Schmidt Racing ebben a szezonban harmadszor is pontszerzőként zár egy versenyhétvégét.


Balogh Róbert csapatfőnök: „Számunkra ez az egész hétvége a nehézségek leküzdéséről szólt, kezdve a pénteki esős, majd a szombati száraz pályára való beállítások megtalálásával. A csapat nagyon jól dolgozott a futam megszakítását követő szünetben, így mindkét versenyzőnk versenyképes motorral folytathatta a küzdelmet. Mindketten remekül teljesítettek az utolsó körökben, ráadásul Nico megmentett számunkra három vb-pontot, ami a mi helyzetünkben nagyon sokat ér. Jani a végén megmutatta, miért is van itt ebben a mezőnyben, büszke vagyok a teljesítményére. Most jön két hét szünet, majd Imolában folytatódik a világbajnokság, ahol remélhetőleg nem kell majd a vetélytársainkon kívül az időjárással is megint megküzdenünk”

Nicolas Terol: „Ez egy nagyon furcsa és bonyolult futam volt. Sajnos nem tudtam maximumot kihozni a motoromból az első, még száraz szakaszban, ahol képtelen voltam a legelejével együtt menni. A második versenynél bizony feszegettem egy kicsit a motor határait, és ennek köszönhetően tudtam feljönni a 13. helyig. Nem ezt reméltem Assentől, de a körülményeket figyelembe véve elfogadható teljesítményt nyújtottunk. A csapat nagyon jól dolgozott, és bízom abban, hogy két hét múlva Imolában sokkal előrébb végzünk majd”

Chrobák János: „A futam első felében rengeteget szenvedtem a motoron, de aztán megtaláltam a legjobb versenysebességet és az ideális íveket. A vizes aszfalton rengeteget csúszkáltam, és nem tudtam annyit előzni, amennyit szerettem volna. Már alig várom az imolai versenyt, ugyanis azon a pályán menten már, így nem kell időt veszítenem az ismerkedéssel”

– MV Agusta újra Magyarországon: árlista ITT
– SC Project kipufogók a MotoPartsShopban

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending