Csatlakozz hozzánk

Hírek

WSSP Aragón: kettős magyar pontszerzés!

A hetedik sorból indulva öt pontot szereztek a Tóth-csapat versenyzői

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Team Hungary Toth

Hőségben nem, de izgalmakban annál inkább bővelkedő futamot tudhat maga mögött a Supersport Világbajnokság mezőnye. A vasárnap reggeli warm up-on még meglehetősen hűvös időjárás várta a versenyzőket.

Németh Balázsnak nagyszerűen sikerült a bemelegítés, nagyon jól jött ki számára a lépés és sikerült elérnie a hőn áhított 2’05-ös köridőt, mellyel a 19. helyen végzett. Ezzel szemben Tóth Imi egy gyötrelmes éjszakának köszönhető fejfájást és fáradtságot tudhatott magáénak, ami a motorozására is kihatott. Bár Hondájával minden rendben volt,  ő nem igazán érzett rá a pálya ritmusára, így csak a 24. helyen zárta az edzést.

A futamon mindkét versenyző a hetedik sorból várta a rajtot, melyet mindkettejüknek jól sikerült elkapniuk. Az első kör végére azonban Imi visszaesett és csak a 26. helyen fordult, leszakadva ezzel egy picit a mezőnytől. A második körtől azonban “bekapcsolta a rakétákat” és hozta a 2’06 eleji köridőket, szépen felzárkózva ezzel az előtte haladókra. Balázs a rajtot követően már négy hellyel előrébb, a 20-ként körözött a CBR-rel. Az ötödik körben már a 17. volt, míg Imi a 20-ként haladt át a célvonalon, majd a lengyel Szkopek előzése miatt visszacsúszott a 21. helyre. A kilencedik körben az olasz Ianuzzonak technikai gondja akadt, így visszaesett, ezáltal a magyar versenyzők egy-egy hellyel előrébb kerültek. A 12. körben mindketten bravúros előzést hajtottak végre, Balázs Jezeket, míg Imi Quarmby-t hagyta le, ekkor Balázs már a 14. , míg Imi a 19. helyen motorozott.


Tóth Imre a 23., Németh Balázs a 24. helyről indult…

Ezt követően három szerencsétlen bukás “hozott szerencsét” (ha szabad így fogalmazni) a hazai versenyzőknek: Balázs két, míg Imi három hellyel került előrébb, kettős pontszerzést hozva ezzel a Team Hungary Toth istállónak. „Mikor elrajtoltak a srácok, nagyon bizakodóak voltunk, aztán az első kör után láttuk, hogy Imi visszaesett, ami miatt viszont bosszankodtunk. De mindketten fantasztikus teljesítményt nyújtottak, nagyon izgultunk, hogy ne hibázzanak és be tudják fejezni a futamot! Balázsnak szemmel láthatóan csúszkált a CBR hátulja, ami miatt a célegyenesben többször intettünk neki, hogy a biztos pontszerzés érdekében inkább menjen higgadtabban, már amennyire ilyenkor lehet. Persze ezt nem fogadta meg. Így utólag már tudjuk, hogy jól tette! 🙂 Imi is nagyon szépen jött fel és ez alkalommal végre a szerencse is melléállt, amit igazán megérdemelt már!” – nyilatkozta id. Tóth Imre csapatfőnök a futam után, amit Chaz Davies nyert ParkinGO Yamahájával a hondás Sam Lowes és a kawasakis David Salom előtt.


…majd Balázs a 12. (4 pont), Imi a 15. (1 pont) helyre hozta be a nemzeti színű Hondát


Balázs a 14., Imi 20. összetettben – még 6 verseny van hátra, 3 hét múlva következik Brno

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending