Csatlakozz hozzánk

Hírek

WSBK: Suzuki-ünnep Silverstoneban

A Superbike világbajnokság hétvégi fordulóján gyönyörű versenyeket láthattunk, melyeken parádéztak a gyári GSX-R-ek – idén először

Közzétéve

ekkor

wsbk silverstone suzuki
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A 2013-as szezon eddigi legjobb hétvégéjét izgulhattuk végig Silverstoneban. Az Brit időjárás már a superpole alatt beleszólt a rajthelyek alakulásába és szemerkélő eső a futamokon is jócskán megkeverte a paklit. Volt a pályán olyan szakasz ahol teljesen száraz volt az aszfalt, aztán a következő kanyart már áztatta az égi áldás. Nem volt egyszerű dolga annak aki az élre állt, mert az üldözők, mint veszett kutyák vetették utána magukat.

A futamok alatt szinte alig volt két egymást követő kör, amikor ugyanaz a versenyző jött volna az élen. Sőt majdhogynem kanyarról kanyarra változott a sorrend. Parádé volt ez a javából, ahol a versenyzői kvalitás és a bátorság ismét a motorerő és a technika fölé emelkedett. Végül a Fixi Crescent Suzuki méltán ünnepelhetett, miután mindkét versenyzőjük dobogón végzett az ENI Superbike Világbajnokság angliai futamán.

Ezen a versenyen látványosan jól mentek, mindketten

Cluzel miután a második futamban három körön át vezette a versenyt végül egy káprázatos második helyezést szerzett. Sikerült jól rajtolnia a tizedik helyről és az első kör végén már négy hellyel előrébb motorozott. Aztán folytatta menetelését keresztül a mezőnyön és a nyolcadik körben már a top háromban volt. A dobogós helyekért egy monumentális csata bontakozott ki, melyben mások között saját csapattársával Camier-el küzdött a dobogós helyekért. Volt olyan kör, amikor a Fixi Crescent Suzukis duó az első két helyet birtokolta. Cluzel a második helyért harcolt miután Camier hibázott és vissza esett pár helyet. Ahogy az eső kezdett belelendülni a francia elesett…

Cluzel nem engedte el a motorját és gyorsan visszapattant rá, és most az egyszer a szerencse a Fixi Crescent Suzuki mellé szegődött. Történ ugyanis, hogy Haslam is kilőtte magát a holdba, ami miatt piros zászlóval leintették a futamot. Így a végeredményt az előző befejezett körnek megfelelően hirdették ki, melyben Cluzel a megérdemelten másodikként futott be, így megszerezte a csapat eddigi legjobb WSB-k eredményét. Camier ezalkalommal egy értékes pontokat érő ötödik helyet szerzett.

Cluzel a Suzuki eddigi legjobb eredményét érte el

Az első futamban a 27. születésnapját ünneplő Camier vitte a Yoshimura-tuning GSX-R1000 fáklyáját, miután egy kőkemény, 17 körös futamban a dobogóra küzdötte fel magát. A start késett, mivel az eső finoman szemerkélni kezdett az 5902 méteres pályán. Mikor végre elindult a mezőny Camier egy igen vérszegény rajt után az első kör végén a 10. helyen találta magát. Az eső mindössze a hatodik körig váratott magára, amikor is ismét elkezdett szemerkélni a pálya bizonyos szakaszain.

Az élen menők közül senki sem ment be gumit cserélni, Camier viszont megragadta a kínálkozó lehetőséget és a tétovázó versenyzőtársak között utat tört magának. A 12. körben harmadikként jött, a 16.-ban már másodiknak. De kemény küzdelemben Eugene Laverty végül elvette tőle ezt a helyet, így harmadiknak hozta haza gépét. Ez volt a csapat első dobogós helyezése ebben a szezonban.

Nagy völt az öröm mindkét futam után

Jules Cluzel:

“Ma minden nagyon jól ment. Különösen a második verseny, mert a jó gumit választottam és a tempóm gyors volt. Nem vettem nagyon jó rajtot, de szárazon lehetőségem volt fölzárkózni, és amikor megláttam egy apró esőcseppet, továbbra is keményen hajtottam mert nem volt vizes. Volt néhány lehetőségem, hogy előre jöjjek pár pár helyet, és most először az eső ebben segítségemre volt. Az utolsó kör hihetetlen volt, mert amikor megérkeztem a kanyarba lehetetlen volt a motoron maradnom. De aztán vissza tudtam ülni és a futamot leállították, így másodiknak végeztem. Azt hiszem megérdemeltem ezt a helyezést, és köszönetet szeretnék mondani a csapatomnak a kemény munkáért. És gratulálok Leonnak a nagyszerű pódiumért és nagyon boldog születésnapot kívánok neki, élvezze a tortáját!”

Leon Camier:

“Az első futam jó volt mert a motoron mindent jónak éreztem és jól is működött. Amikor teljesen felszáradt éreztem, hogy a többiekhez képest nincs meg igazán a tempónk de
az átmeneti időszakban odatettem magam így végül harmadik tudtam lenni. Az utolsó körben elmentem Eugene-nek de az egyenesben vissza tudott előzni és már nem tudtam mit tenni. Még egyszer rápróbáltam, de nem tudtam megelőzni éreztem, hogy a határon vagyok. A második versenyen jobban rajtoltam és a motor tényleg nagyon jól dolgozott, a srácok nagyszerű munkát végeztek ezen a hétvégén, a verseny vége felé úgy éreztem erősebb mint bármi más. Úgy gondoltam elég gyors vagyok ahhoz, hogy megnyerni a versenyt, így végül kicsit csalódott lettem az eredmény miatt. Guintoli az egyik kanyarba kitolt szélesre ami nekem nagyon sokba került. Ilyen az ha a mészérlásban rosszkor vagy rossz helyen. Egy nagy gratuláció kijár Jules-nek két igen jó versenyt nyomott és jó volt őt a második helyen látni. De nem csak neki, hanem az egész csapatnak és a szponzoroknak is jár a gratuláció!”

Silverstone – eni FIM Superbike 2013

Első verseny: 1. Jonathan Rea
(Honda) 37 16.058: 2. Eugene Laverty (Aprilia) +3.073: 3. Leon Camier
(FIXI Crescent Suzuki) +3.480: 4. Sylvain Guintoli (Aprilia) +3.608: 5.
Loris Baz (Kawasaki) +4.140: 6. Jules Cluzel (FIXI Crescent Suzuki)
+5.659.

Második verseny: 1.
Loris Baz 33.46 622: 2. Jules Cluzel (FIXI Crescent Suzuki) +0.609: 3. Laverty
+869: 4. Rea +2.145: 5. Leon Camier (FIXI Crescent Suzuki) +2.229.

A világbajnokság
összesített állása:
1. Guintoli 262: 2. Tom Sykes (Kawasaki) 249: 3.
Laverty 226: 4. Marco Melandri (BMW) 221: 5. Chaz Davies (BMW) 180: 9.
Leon Camier (FIXI Crescent Suzuki) 114: 10. Jules Cluzel (FIXI Crescent
Suzuki) 113.

Forrás: Suzuki

Comments

comments

Trending