Csatlakozz hozzánk

Hírek

WSBK Suzuki: Magasságok és mélységek

Eugene Laverty parádés győzelmet aratott a GSX-R-rel a Superbike ausztrál nyitófordulóján – 2010 után szólt újból a Suzukinak a himnusz. A második futamban azonban elfüstölt, a második helyről…

Közzétéve

ekkor

suzuki wsbk phillips island 2014
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Laverty egy nehéz rajt után, a hetedik helyről tört magának utat a vezető csoportig az első futamon. A hetedik körtől már a Giugliano, Melandri, Guintoli hármas mögé zárkózott gyors ütemben. A 17. körben az élre állt, és a verseny végéig hátra sem nézve, megnyugtató előnyt kiépítve, parádés, hibátlan versenyzéssel az első helyre hozta be a Yoshimura-tuning GSX-R-t.

A második futamon hasonló fogatókönyv kezdett kibontakozni azzal a különbséggel, hogy Laverty már az első körtől kezdve az élmezőnnyel motorozott, és pár rund alatt sikerült is az élre állnia. Azonban egy műszaki hiba miatt számára idő előtt véget ért ez a verseny – és mindenki másnak is, mert az olajfolyás veszélye miatt piros zászlóval szakították félbe a futamot.

Alex Lowes bokasérüléssel bajlódott, amit még a szombati szabadedzésen szenvedett el. Úgy tűnt, hogy az első futamon ennek ellenére sikerül jó ritmust fognia, de később az egyes kanyarban bukott. Az angol csapata fáradságot nem ismerve dolgozott, hogy a második futamra újraépítse a Voltcom Crescent Suzuki GSX-R1000-est.

Lowes a második rajt után a negyedik kanyart kiegyenesítette, de nem esett el, viszont utolsóként tudott csak a mezőny után iramodni. Ezután viszont eszeveszett tempót diktálva mindössze öt kör alatt sikerült a 21. helyről a top 10-be motoroznia! De a bokasérülése miatt nem tudta a tartani a ritmust, és amikor a negyedik kanyarban ismét hibázott, feladta a küzdelmet – ami számára ebben az esetben a 13. helyet jelentette a verseny piros zászlós megszakítása után.

Laverty: egyszer fenn, egyszer lenn – itt éppen a csúcson, az első futam dobogójának tetején

“A legnagyobb magasságok és a legmélyebb mélységek napja” – kezdte nyilatkozatát Eugene Laverty. “Az első verseny hihetetlen volt. Messze visszaesni az első körben, majd onnan feljönni és nyerni, ez volt a tökéletes verseny számunkra – egy szép módja annak, hogy megszolgáljam a csapat belém vetett bizalmát. Paul Denning keményen dolgozott azért, hogy a fedélzetre hozzon, és mindent megadott, amire csak szükségem volt. Elhozta a csapatfőnökömet, Phil Marron-t, illetve Davide Gentile-t, aki az elektronikán dolgozik, és Stan-t, akivel már korábban együtt dolgoztam. De a csapat többi tagja is barátsággal fogadott, szóval nagyon jól esett őket egy győzelemmel megajándékozni. Ez a győzelem többet jelent számomra, mint bármelyik eddigi WSBK-pályafutásom alatt. A második futam csalódás volt mindenki számára. Biztos, hogy nem érdemeltük meg, hogy így legyen, de a versenyzés sajnos már csak ilyen, néha balul ütnek ki a dolgok”

Lowes is látványosan motorozott, de sérülés hátráltatta, ezért sokat hibázott

“Frusztrált vagyok a hétvége miatt” – mondta Alex Lowes. “Keményen odatettem magam, de végül nem igazán sokat tudok felmutatni. A bukás az első futamon, a túlfutás és a másik esés a másodikon mind a sérült lábam miatt volt, amivel nem igazán tudtam váltani. Egy csomó injekciót kaptam, ezért egy kicsit érzéketlen lett a lábam, emiatt a váltás nehézségeket okozott. Végig fájdalmakkal motoroztam, és ennek fényében a szerzett három pont egy kicsit bosszantott, pláne ha figyelembe vesszük, hogy a tesztek alatt milyen jó tempót mentünk. Soha nem voltam itt ezelőtt és ennek ellenére úgy nézett ki, hogy az elejében tudunk menni és harcolni tudunk a dobogós helyekért, szóval nagyon csalódott vagyok. De fittebben és erősebben fogok visszatérni, Aragonra rendben kell lennünk”


Forrás: Suzuki

Phillip Island – eni FIM Superbike világbajnokság, 1. forduló

1. verseny: 1. Eugene Laverty (Suzuki) 33:39.440: 2. Marco Melandri (Aprilia) +2.959: 3. Sylvain Guintoli (Aprilia) +3.034: 4. Davide Giugliano (Ducati) +6.972: 5. Loris Baz (Kawasaki) +11.132: DNF. Alex Lowes (Suzuki).

2. verseny:
1. Guintoli (Aprilia) 21:34.034: 2. Baz (Kawasaki) +0.283: 3. Tom Sykes (Kawasaki) +1.103: 4. Giugliano (Ducati) +2.052: 5. Jonathan Rea (Honda) +4.951: 13. Alex Lowers (Suzuki) +19.694. DNF. Eugene Laverty (Suzuki).

Tóth Imre (BMW) az első futamon a 16., a másodikon pedig a 19. helyen végzett (összefoglaló).

Comments

comments

Trending