Csatlakozz hozzánk
LOTUS TALMA

Hírek

WSBK: Sebestyén ismét bizonyíthat

Továbbra is bíznak Sebestyén Péterben a Team Tóthnál, ezért újabb két versenyen indulhat a Superbike vb-n, az eredetileg tervezett – már lefutott – 1-gyel ellentétben

Közzétéve

ekkor

sp bmw tt 2014
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Sporttörténelmet írt a BMW Team Toth: első magyar csapatként vett részt a februári ausztrál szezonnyitón a WSBK csúcskategóriájában két magyar versenyzővel, ifjabb Tóth Imrével és Sebestyén Péterrel. Ráadásul mára kiderült, a csapat továbbra is bizalmat szavaz Sebestyénnek, így a 19 éves versenyző még – minimum – két világbajnoki futamon bizonyíthat.

Magyarok a Superbike vb mezőnyében – ilyen szinten még sosem versenyzett teljes szezont magyar istálló a szériaalapú gépek világbajnokságán. A csapat Ausztráliában azonban balszerencsés volt: Tóth alig maradt el a pontszerzéstől – 16. és 19. lett –, míg Sebestyén előbb a teszteken vállsérülést szenvedett, majd az időmérőn a térde ment tönkre, és meg is kellett porccal műteni.

Ez volt az oka annak, hogy az ausztrál futamokat kihagyta…

Noha az eredeti megállapodás alapján Peti csak az idénynyitóra kapott lehetőséget, a csapatfőnök, Tóth Imre meggondolta magát, és újabb két, áprilisi vb-futamra (Aragón és Assen) is lehetőséget biztosít a fiatal tehetségnek.

„Hiszek a versenyzőimben, Imiben és Petiben is, akik kisebb kategóriákban már bizonyították tudásukat és tehetségüket. Noha Sebestyén Petivel csak az ausztrál versenyre állapodtunk meg, ám az ott tapasztalt balszerencséje ellenére megkapja a lehetőséget a következő, április 12-13-án, Aragónban, illetve a hónap végén Assenben rendezendő vb-futamon is, azaz továbbra is két magyar pilótával indulunk harcba az első vb-pontjainkért a csúcskategóriában” – árulta el Tóth Imre.

Még legalább két versenyhétvége erejéig Peti (56) is az illusztris társaság tagja lehet

Ifjabb Tóth Imre kifejezetten örült édesapja döntésének. „Már megérkeztek a motorjaink Ausztráliából, így elkezdhettük a BMW-k felkészítését a következő futamra. Van dolgunk bőven, hiszen egyrészt kijavítjuk az első versenyen előjött hibákat, másrészt befejezzük a motorok finomhangolását a beállítások terén. Nagyon örülök annak, hogy a következő futamokon is Peti lesz a csapattársam, hiszen nagyon tehetséges versenyző, aki képes arra, hogy helyt álljon ebben a kategóriában is” – mondta a 28 éves versenyző.

Persze Peti is örömmel vette tudomásul, hogy továbbra is élvezi a Team Toth bizalmát, és azt reméli, Ausztráliában túlesett az egész éves balszerencse-sorozatán.

„Azt tudtuk, hogy ez az év elsősorban a tanulás éve lesz a számomra, éppen ezért nagyon sajnálom, hogy ilyen balszerencsés voltam Ausztráliában. Nagyon feldob, hogy újabb lehetőséget kapok a csapattól, Aragónban és Assenben mindenképpen szeretném bebizonyítani, hogy méltó vagyok a bizalmukra. Imivel nagyon jól tudunk együtt dolgozni, igazi csapatot alkotunk a pályán és azon kívül is” – fogalmazott Sebestyén Péter.

Áprilisban még biztosan full-magyar pilótaduó a Team Tóthnál

Hogy mi lesz, pontosabb ki lesz Tóth Imre csapattársa Assen után, az még kérdéses – id. Tóth Imre minden bizonnyal egy “tőkeerős” versenyzőt szeretne.

Forrás: P1race

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending