Csatlakozz hozzánk

Hírek

WSBK: Lowes megint megmutatta…

…hogy milyen is az, amikor valaki a BSB-ben nevelkedett: a Suzuki versenyzője az első futamon egy parádés harmadik hellyel, a másodikon pedig egy bukást követő őrületes felzárkózással hívta fel magára a doningtoni (hazai) közönség figyelmét

Közzétéve

ekkor

wsbk donington park suzuki 2014
RST AIRBAG

A Superbike világbajnokság Donington parki futamán a regnáló brit bajnok, Alex Lowes egy “konszolidált” rajt után azonnal az élbolyhoz zárkózott, és még az első kör vége előtt az élre is állt. Két körön keresztül vezette a mezőnyt, de aztán Loris Baz és Sylvain Guintoli a harmadik helyre szorította vissza. Egészen a futam feléig harcban volt a második helyért, de végül biztonságos motorozással harmadikként ért célba.

A második futamon Lowes a nyitókörben negyedikként motorozott, de aztán az ötödikben egy féktávon beleakadt az apriliás Marco Melandriba, és bukott. Az esést követően visszatért a versenybe, és eredeti – látványos – tempójában vágott utat magának a mezőnyön keresztül. A hazai tömeg tombolása közepette, a leggyorsabb kört motorozva (1:28.554) és a legnagyobb sebességet megfutva (273.7km/h) a kilencedik helyig jutott, ezzel értékes világbajnoki pontotokat (hetet) gyűjtve.

Alex Lowes

Eugene Lavertynek hasonlóan alakult a második pályára lépése, ugyanabban a körben bukott, mint csapattársa, de a 22. helyről zárkózva 13-nak ő is behozta a gépét. Egy ígéretes kezdet után Laverty úgy kénytelen elhagyni Doningtont, hogy a kemény munka ellenére nem túl sok mindent tud felmutatni (az első futamát az ötödik körben egy bukás vágta ketté). A Voltcom Crescent Suzuki csapata most felkészül a soron következő maláj futamra, ami június 8-án lesz Sepangban.

„Az első verseny jó volt”
– mondta Alex Lowes. “A végén egy kicsit szenvedtem, de a rajt rendben volt – és hogy életemben először vezettem superbike világbajnoki futamot, nagyszerű érzés. Ez jó volt a csapatnak is a hazai futamon, szóval ezzel nagyon elégedett vagyok. A második verseny miatt viszont csalódott vagyok, a motor sokat javult és pár jó változtatást végeztünk, ezért külön köszönet Lez-nek. Jó volt a tempóm, lehetett volna még egy dobogónk. A legjobbamat nyújtottam, és kilencedik lettem. Keményen nyomtam egészen a végéig, annak ellenére, hogy a motor eléggé megsérült. Azzal az önbizalommal, amit ezen a futamon szereztünk, be fogjuk bizonyítani, hogy tudunk az elejében menni. A rajtom jobb volt, és menni tudtam az élen a srácokkal, szóval várom az év hátralevő részét. Most már van néhány jó eredményem, és már alig várom Sepangot”

Eugene Laverty

„Továbbra is kemény az élet” – nyilatkozta Eugene Laverty. “Az első verseny erősnek nézett ki, de hibáztam a sikánban, elástam a térdem a fűben és ez letépett a motorról, estem egy jó nagyot. A második futamban csak cirkáltam, a motoron akartam maradni és bejönni egy elég jó helyen, aztán hirtelen eltűnt az eleje… Ez kiábrándító, mert a lehetőség adott volt”

Eredmények – Donington Park (GB) – eni FIM Superbike világbajnokság

Első futam: 1. Tom Sykes (Kawasaki) 34:23.929; 2. Loris Baz (Kawasaki) +1.538; 3. Alex Lowes (Suzuki) +6.394; 4. Marco Melandri (Aprilia) +11.875; 5. Chaz Davies (Ducati)

Második futam:
1. Tom Sykes 34’14.134; 2. Baz +3.678; 3.Sylvian Guintoli +7.376; 4. Davide Giugliano +10.827; 5. Chaz Davies +15.140. … 9. Alex Lowes (Suzuki) +41.465. … 13. Eugene Laverty (Suzuki) +1’00.751.

A világbajnokság állása: 1. Tom Sykes (Kawasaki) 185; 2. Jonathan Rea (Honda) 159; 3. Loris Baz 159; 4. Sylvian Guintoli 148; 5.Chaz Davies 109; … 9. Alex Lowes (Suzuki) 73; 10. Eugene Laverty (Suzuki) 65.


Forrás: Suzuki

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending