Csatlakozz hozzánk

Hírek

WSBK: jön a legendás Nürburgring

Győrfi Alen: „Bízom abban, hogy átmentem a német futamra a silverstone-i formám”

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Adrenalin H-Moto Team

A hétvégén a Nürburgringen folytatódik a Superbike világbajnokság, melynek keretein belül ismét rajthoz áll Győrfi Alen a Superstock 1000-es sorozatban. Az Adrenalin H-Moto Team versenyzője még érzi ugyan a brnói bukása óta fájó derekát, ám állítja, ez nem fogja hátráltatni abban, hogy megismételje a Silverstone-ban nyújtott teljesítményét, amikor tíz helyet jött előre a futam alatt. Alen „főpróbája” nem sikerült: ahányszor az Xbox-on nekivágott egy versenytávnak, mindig esés lett a vége…

A motorsporttörténet egyik legendás pályáján tér vissza az öthetes nyári szünetet követően a WSBK mezőnye. A Superstockban induló Győrfi Alen számára igencsak jól jött a pihenés.

„Már Silverstone-ban is csak fájdalomcsillapítókkal tudtam a motoron maradni, mert a brnói esést követően nem jött rendbe a derekam. Az azóta elvégzett rehabilitációs torna hatására sokat javult a helyzet, már a cipőmet is képes vagyok egyedül felvenni és bekötni. Ráadásul több olyan rendezvényen is részt vehettem, ahol megtapasztaltam, hogy a motorsport iránt elkötelezett emberek mennyire bíznak bennem, és ez hihetetlen erőt ad a folytatáshoz” – árulta el a 21 éves motoros.

Az Adrenalin H-Moto Team versenyzője ráadásul ismét egy olyan pályán próbálja megszerezni első bajnoki pontjait, amelyen még egyetlen métert sem tett meg. Azaz, dehogyisnem.

„Ennyit még sosem töltöttem el az Xboxom társaságában, ugyanis a Nürburgring vonalvezetését legalább a superbike-os videojátékkal memorizálni akartam. Nos, az edzések nagyon jól mentek, a pálya immár nem teljesen ismeretlen számomra, ám nem titkolom, ahányszor nekivágtam egy verseny szimulációnak, mindig bukás lett a vége. Erre szokták mondani, ha a főpróba nem sikerül, majd az előadás annál jobban fog. Bízom abban, hogy sikerül átmentenem a silverstone-i formám, és ígérem, 150 százalékot fogok teljesíteni az előttem álló hétvégén” – fogalmazott Győrfi Alen.


Győrfi videójátékon gyakorolta be a pályát – jó lenne az első 20-ban végezni az edzésen, és akkor karnyújtásnyira lehet a pontszerzés…

Az Adrenalin H-Moto Team csapatfőnöke, Kelemen Krisztián is bízik versenyzőjében, és abban reménykedik, az idei szezonban végre egyszer már az időmérőn is sikerül a legjobb húszban végeznie Alennek.

„Ha ez meglesz, akkor biztos vagyok abban, hogy az idei esztendő legjobb eredményét produkáljuk majd a Nürburgringen” – jelentette ki a menedzser, aki elárulta, a mostani versenyhétvégével elkezdődik a 2011-es bajnokság utolsó szakasza, amikor már a jövő év is egyre gyakrabban kerül szóba. – „Az eddigi tárgyalások egyértelműen azt bizonyítják, hogy 2012-ben is hasonlóan biztos anyagi háttérrel vághatunk majd neki a bajnokságnak. Hogy csak Alennel, vagy esetleg egy másik magyar versenyzővel kiegészülve, még nem tudom. Egy biztos, az idei tanuló évet követően jövőre már a középmezőny eleje lesz a minimális célunk” – árulta el Kelemen Krisztián.


Alen: “150 százalékot fogok teljesíteni az előttem álló hétvégén”

A bajnokság állása (Superstock 1000)

1. . Davide Giugliano (olasz, Althea Racing, Ducati 1098R) 115 pont, 2. Lorenzo Zanetti (olasz, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 104 pont, 3. Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 94,  pont, 4. Sylvain Barrier (francia, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 65 pont, ... Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) még nem szerzett pontot.

Mit kell tudni a nürburgringi pályáról?

A pálya neve: Nürburgring
A pálya becenevei: A-ring, vagy „a zöld pokol”
Egy kör hossza: 5.137 km
Pole pozíció: baloldal
Kanyarok száma: 17 (6 balos, 11 jobbos)

A Nürburgring a világ egyik legismertebb versenypályája, amely a németországi Eifel-hegyek közt fekszik. Az eredeti pálya (Nordschleife) a középkori vár, Nürburg körül fut. A pálya 3 részből áll: egyik a Nordschleife, a régi legendás pálya, a másik a Südschleife, ami ma romokban hever, a harmadik a mostani pálya.


A pálya modern főbejárata

A pályát 1925-ben kezdeték építeni és 1927 tavaszára készült el. Akkor a teljes hossza 28,8 km volt. A Nordschleifén történt Niki Lauda ismert balesete 1976-ban, és ez volt az utolsó verseny az eredeti nyomvonalon. Ezután átépíttették egy részét, amelyből a mostani pálya lett. Az új szakasz 1984-re készült el. 2002-ben átépítették a célegyenes utáni szakaszt, és meghosszabbították a pályát.

A ring külön érdekessége, hogy bárki felhajthat rá, kibérelheti az aszfaltcsíkot egy kis száguldozásra. Ha valaki egy kört szeretne megtenni, annak 24 eurót kell az élményért fizetni, de lehet 4 kört – 89 euro –, 15 kört – 310 euro – és 25 kört – 470 euro – is menni, sőt éves bérlet is váltható 1350 euróért, míg egy 20 perces autóút a jelenlegi, F1-es pályaszakaszon 38 euro ellenében tehető meg. Sőt, egyedi szolgáltatásként a Ringen Taxi gyakorlott sofőrjei is körbeviszik a vendégeket.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending