Csatlakozz hozzánk

Hírek

WSBK: Gyorsult a Team Toth

Mindkét magyar versenyző javított az első Superbike tesztnaphoz képest, Rizmayer több mint egy másodpercet – a hétvégi szezonnyitón tovább javulnának

Közzétéve

ekkor

team toth phillip island 2015
RST AIRBAG

Magyar idő szerint kora hajnalban lezajlott a második kétszer két órás teszt is az ausztráliai Phillip Islanden. A hétfői lassabb és technikai gondoktól sem mentes nap (lásd lentebb) után úgy tűnt,  lassan összeáll a csomag, noha nagyobb változtatásokra még így is számítani lehet. A két edzés során Tóth Imre összesen 58, míg Rizmayer Gábor 43 kört tettek meg.

„Nagyon örülünk, mert rengeteg kilométert és adatot sikerült gyűjtenünk, ami rendkívül hasznos információkkal látott el minket” – nyilatkozta Ifj. Tóth Imre. “Az edzések után rögtön blokkot cserélünk, mert amit használtunk, az egy standard utcai stock motoré volt, ezzel érkezett a motor Ausztráliába. A pénteki napon kiderül, mire lesz képes, továbbá a futóművön is radikálisabban kell még állítanunk. Majd 500 kilométert teljesítettünk a két tesztnap alatt, ami azért is különösen jó, mert az első edzést szinte teljesen kihagytam. Szinte tökéletes minden a motorral, a váltóelektronika rakoncátlankodott egy kicsit, de megoldódott a probléma. Pozitívan tekintünk a pénteki első hivatalos edzésnap felé, bízom benne, hogy sokkal gyorsabbak tudunk lenni idő és végsebesség terén is”

Tóth (10) a 24. helyen zárta a két edzést, 1:36:112-es idővel, amivel hét tizedmásodpercet javított eddigi legjobbján

Rizmayer Gábor is elégedetten nyilatkozott eredményéről, kiemelte azon területeket, amiken még dolgoznia kell neki és a csapatnak is:

„A délelőtti edzésen sikerült egy nagyobbat előrelépni, más váltóáttételt és a tegnapihoz képest más alapbeállítást használtunk ami kifizetődött. Délután viszont másfajta gumikat használtunk, amik sajnos nem voltak annyira effektívek mint a délelőttiek. Sok kérdés maradt még a levegőben a hétvégével kapcsolatban, de remélem pénteken meg tudunk újulni és jóval gyorsabbak lenni”

Rizi 1:35:351-es ideje a 23. helyre volt elég, de egyéni leggyorsabb körén több mint egy másodpercet faragott
  Előzmények – hétfői tesztnap  

Építő jellegű (első) tesztnapon van túl a BMW Racing Team Tóth csapata az ausztráliai Phillip Islanden – a szó szoros értelmében, mert alig volt idejük összelegózni a frissen, darabokban megkapott BMW-ket

A katari szezonzárót követően először ült idén motorra Ifj. Tóth Imre és Rizmayer Gábor, a magyar idő szerint késő éjjel rendezett első Superbike világbajnoki hivatalos tesztnapon. A csapat olyan későn kapta meg a motorokat, hogy szinte kisebb csodának számított a pályára gördülés is. Mindkét BMW Superbikeot darabjaiból kellett összeszerelniük, de a nehézségek ellenére eredményes napot könyvelt el Ifj. Tóth, valamint Rizmayer is.

„Az első és legfőbb dolog az, hogy NAGYON örülünk annak, hogy újra itt lehetünk. Az első edzést technikai okok miatt szinte teljesen kihagytam, így a délutáni két órás tesztbe próbáltuk besűríteni azt amit egész nap kellett volna. Ezek után úgy érzem, hogy végre holnap nekiállhatunk a beállítások kihegyezésének, valamint a még nem működő dolgokat, alkatrészeket helyretenni, kipróbálni” – mondta ifjabb Tóth. Imre a 25. helyen zárta a napot, 1:36:873-as idővel.

Tóth Imre nem sokat tudott menni az első tesztnapon – de már az is nagy dolog, hogy tudott

A csapat tavalyi ”szupercseréje”, az idei szezonra állandó pilótává avanzsált Rizmayer Gábor eredményesebb napot tudhat maga mögött. Gábor 48 megtett körrel a 23. helyen végzett 1:36:500-as egyéni legjobbjával. A következőt nyilatkozata: „A motorok szinte legóként, darabokban érkeztek meg a pályára, alig volt időnk összerakni őket. Szerencsések vagyunk, hogy mindketten tudtunk ma motorozni, mert minden körülmény ellenünk szólt. Ennek ellenére sok kört tudtam problémamentesen teljesíteni, még úgy is, hogy néhány dolog nem úgy működik a legjobban. Remélhetőleg a holnapi napon már a finomhangolásokkal is tudunk foglalkozni”

Rizmayer Gábor idén a teljes világbajnoki szezonra lehetőséget kapott

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending