Csatlakozz hozzánk

Hírek

WSBK EJC: Viki és Ricsi harcra kész

A hétvégén megkezdődik az európai Superbike-versenyszezon, ezzel együtt az EJC hondás utánpótlás bajnokság is – két tapasztalt magyarral

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A héten ténylegesen megkezdődött az érdemi munka a H-Moto Team felnőtt versenyzői számára is, Kis Viktória és Bódis Richárd a spanyolországi Circuito de Calafat aszfaltcsíkján rótta a köröket. A European Junior Cup kollektív tesztjén tapasztaltakról kérdeztük őket.

„Szuper volt ez a két nap az edzőtáborban, nagyon jó érzés újra az EJC mezőnyében lenni!” – nyiltakozta Kis Viktória. “A motorok ugyanazok a CBR650F típusú gépek (teszt), mint tavaly, bár kisebb változtatások történtek rajtuk, például könnyebbek lettek 5 kg-mal, illetve több az állítási lehetőség a futóműveken, ezáltal sokkal stabilabban lehet velük körözni. A bejáratás jól ment, jó volt ismét a nyeregben ülni. Nagyon várom a hétvégi futamot, jó, hogy idén a legtöbb pálya nem lesz számomra újdonság, így a tanulás helyett több idő marad a technikára. A női értékelésben hatan leszünk, szóval jóval izgalmasabb lesz, mint a tavalyi esztendő” – mondta Wicca, aki elsősorban a női értékelésben szeretne maradandót alkotni.


„Kétnapos teszten vagyunk túl, kezdésnek kisorsolták azokat a teljesen új egyen motorokat, amelyekkel majd teljesíteni fogjuk a szezont”
– Bódis Richárd. “Az első etapok még a bejáratásról szóltak, optimális fordulat tartományban üzemeltetve az erőforrást. Vasárnap elindultunk a futómű és a végáttétel beállításokkal, és jó irányba, hiszen a reprezentatív mérés szerint csak néhány tized a távolságom az élbolytól, így bizakodó vagyok. Szuper volt végre élesben, mezőnyben is motorozni a hosszú kihagyás után. Felkészültnek érzem magam, kiváltképp hasznosak voltak az elmúlt hetek Kecskeméten töltött edzésnapjai. Tovább indultunk Aragonba, az első forduló helyszínére, ahol csütörtökön a pályabejárással kezdetét veszi a versenyhétvége. Addig is a Calafatban rögzített belsőkamerás felvételek tanulmányozásával, és az aragoniak elemzésével készülök” – mondta el tapasztalatait Bódis Ricskó.

A látottakat Kelemen Krisztián csapatvezető is értékelte:

„Elégedett vagyok a teszteken elvégzett munkával, a versenyzők is jól dolgoztak. Wiccának csak a motor jelentett némi újdonságot, minden mást már ismert az előző szezonból. Ricsi első bálozóként érkezett, de gyorsan felvette a ritmust és lendületesen motorozott. Célunk a technika bejáratása, a bemotorozás volt, és noha itt még futómű asszisztencia nem állt rendelkezésünkre, így is sikerült előre lépnünk, ezen a fronton is. Az aragoni első edzésen látjuk majd először az egész mezőny által futott időket, utána tudunk tényleges célokat megfogalmazni. De jók a megérzéseim, szerintem remek évnek nézünk elébe, és boldoggá tesz, hogy itt is szerepelni tudunk. Az utánpótlásunk miatt is nagyon fontos a széria. Nagyon gyorsan fognak zajlani az események az elkövetkezendő egy hónapban, de állni fogjuk a sarat minden sorozatban” – zárta sorait a csapat első embere.

Comments

comments

Trending