Csatlakozz hozzánk

Blog

WSBK Brno: 5 magyar a rajtrácson

Ilyen még nem volt: 5 magyar induló a brno-i Superbike VB versenyhétvégén!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Ha korábban eljátszottál már a gondolattal, hogy érdemes lenne kimenni a Superbike VB brno-i fordulójára, akkor most hétvégén itt a nagy lehetőség. Ugyanis ekkora motivációs erő eddig még soha nem gyakorolhatott hatást a magyar közönségre, mint most: összesen öt magyar versenyző áll rajthoz három géposztályban, a Superbike, a Supersport és a Superstock 1000 futamain!

Na, akkor számoljunk: a Supersport mezőnyben ugye eddig is, az egész szezonban, sőt, már az előző idényben is szurkolhattunk magyar csapatnak, a Team Hungary Toth-nak, amely természetesen jelen lesz a brünni rajtrácson. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, mert Tóth Imre csapattársa ez alkalommal – Németh Balázs helyett – Chrobák János lesz. Hazánk egyik leggyorsabb 600-as versenyzőjének nem egészen úgy alakult ez az év, ahogy eltervezte (spanyol bajnokságban indulás, pontosabban “nem-indulás”), így némi elégtételt jelenthet számára ez a világbajnoki szereplés. Ráadásul a WSSP-mezőnyben rajthoz állhat egy harmadik magyar is: a világ legjobbjai között mutathatja meg tehetségét egy másik (stock) 600-as menőnk, Kurucz Ferenc is, akinek blogbejegyzéséből többet is megtudhattok mindennek körülményeiről. Ahogy azt nemrégiben mi is (öröm)hírül adtuk, Kispataki Viktor nagy álma vált valóra azzal, hogy indulhat a WSBK világsztárjai között – és igazából nekünk is, hiszen honfitárs versenyzőt láthatunk a “nagy nevekkel” együtt kalap alatt. Kispataki már nagyon sokat letett arra a bizonyos asztalra, nagyon megérdemelte már ezt a lehetőséget, úgyhogy hajrá!

Ha már a világhírű versenyzőknél tartunk, köztudott, hogy Max Biaggi kedvenc pályája a csehországi Automotodrom Brno, aki ezt kihasználva 43 pontos hátrányából kíván faragni. Ennyivel vezeti előtte a bajnokságot a 261 pontos Carlos Checa: meglátjuk, hogy az öreg Kalóz túljár-e a szintén nem rutintalan Matador eszén. Végül, de nem utolsó sorban a Superstock 1000-es bajnokság indulói között (továbbra) is találunk magyar nevet: Győrfi Alen Brno-ban, “hazai” közönség előtt szívesen megtörné a jeget egy pontszerzéssel. Úgy legyen! Szurkoljunk a magyaroknak, hiszen ez köztudottan rengeteget jelent nekik, és lehetőleg ne csak a TV előtt ordibáljunk (azért a műsor ITT), hanem akinek módja van rá, motorozzon ki Brno-ba! Végig autópályán lehet menni, alig pár órás út és igen, némi ráfordítást igényel, de ahogy mondani szokás, az élmény megfizethetetlen… Nem csak azért, mert nem lesz reklám a futamok közben, mint az Eurosporton, hanem mert… Majd Ti megmondjátok, amikor megírjátok a beszámolót nekünk az info@tesztmotor.hu-ra 🙂 Egy beszámolót már biztosan behajtunk, hiszen kis csapatunkat Varga Gergő versenyző képviseli, sajnos (még) nem a pályán, csak annak szélén. Ő onnan kiabálja majd, hogy HAJRÁ MAGYAROK!


Győrfi Alen pontszerzésre készül a “hazai” közönség előtt Superstockban (Adrenalin H-Moto Team)


Superbike VB futamok magyar indulóval: Kispataki óriási lehetőséghez jutott (Prop-tech ltd.)


Tóth Imre idei eddigi hét vb-pontját gyarapítaná Brünnben… (Team Hungary Toth)


…akinek csapattársa ezúttal hazai stock600-menőnk, Chrobák János lesz (Team Hungary Toth)


Kurucz Ferenc álmai is valóra váltak – a harmadik magyar a WSSP-rajtrácson!

Mit kell tudni a brno-i pályáról?

A pálya neve: Brno Masaryk Circuit, Autodromo Brno
Hossza: 5,403 km
Kanyarok száma: 14 (6 bal, 8 jobb)
Egyenesek száma: 13 (legrövidebb 35 méter, leghosszabb 636,5 méter)
Szélesség: 15 méter
Szintkülönbség: 73,75 méter
Tengerszint feletti magasság: 450 méter

Az 1930-ban épült pályát az első cseh köztársasági elnökről, Thomas Masarykról nevezték el. A Budapesttől 350 kilométerre lévő ringet 1986-ban újjáépítették, és olyan világversenyeknek ad, vagy adott otthont, mint a gyorsasági motoros-világbajnokság, a WTCC, azaz a túraautó-világbajnokság, a Forma-2-es bajnokság, és a Superbike világbajnokság.
A magyar szurkolók versenyzőinket mindig nagy számban kísérik el a futamokra, így nem véletlen, hogy ezt a nagydíjat tartják a hazai versenyüknek a magyar motorosok. (Forrás: Adrenalin H-Moto Team)


Max Biaggi kedvenc pályája…

Comments

comments

Trending