Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

WSBK Assen: Rea kizökkenthetetlen Hollandiában!

Túl vagyunk a sorozat negyedik hétvégéjén!

Published

on

wsbk assen 2015
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Három hétvége után magabiztosan érkezhetett a helyszínre a világbajnoki tabellát vezető Jonathan Rea. A Kawasaki brit versenyzője sokkal gyengébb motorral is nyert már itt futamokat, így senkit sem lepett meg, hogy a ZX10-el is az élmezőnyben motorozott. A hétvégén az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, így az erőviszonyok nem borultak fel.

Izgalmasan alakult mindkét futam, gyakran 4-5 motorosból állt az élboly, benne négy gyártó motorjával is: Kawasaki, Ducati, Aprilia és Honda.
Jonathan Rea végig uralta az első futamot, és habár csapattársa Sykes átvette vezetést a második futamon, végül Rea a hajrában megelőzte őt, és dupla győzelmet zsebelt be!
Továbbra is remekel Chaz Davies a Ducatival, aki mindkét futamon a második helyen ért célba. Bár voltak pillanatok, amikor Davies közel állt a futamgyőzelemhez, Rea-t ezen a pályán nem lehetett legyőzni.
Kellemes meglepetés volt az újonc Michael van der Mark szereplése, aki hazai pályáján mindkét futamon felállhatott a dobogó legalsó fokára. Az eredmény azért is érdekes, mert az idei évben eddig csupán brit versenyzők álltak a dobogón, így ez a sorozat most megszakadt a Honda fiatal holland versenyzője által.
Leon Haslam és az Aprilia ezúttal sem szólhatott bele a győzelemért folyó harcba, így egyre távolabb kerül a világbajnoki trófea lehetősége. Bár az RSV4-ben sok a potenciál, jelenleg a Kawasaki és a Ducati csomagja erősebbnek tűnik.
Tom Sykes ezúttal sem tudott megbirkózni csapattársával, a bajnokságot vezető Jonathan Rea-vel. Habár 2012 világbajnoka megszerezte az első rajtkockát, és sokáig vezette a második futamot, a gumik nem bírták végig a terhelést, így csupán két ötödik hellyel távozhat.
Meglepő izgalmakat hozott a SuperSport (600) futama, ahol Jules Cluzel és Kenan Sofuoglu csapott össze. Az MV Agusta és a Kawasaki is nagyon gyors volt, és habár Sofuoglu szinte végig vezette a futamot, Cluzel a pálya több pontján is gyorsabbnak tűnt. A francia már néhány körrel a leintés előtt eljátszotta nyerő kártyáját, ám ahogyan külső íven előzött az utolsó sikánban, talán az év legszebb előzése volt. Sofuoglu azonban rögtön visszavette a vezetést, és tudtuk, ez egy utolsó kanyaros befutó lesz. Cluzel belülről támadt, ám a sikán közepén Sofuoglu külső ívről ráfordult a franciára, akinek nem maradt helye, így kikényszerült a pályáról. Habár meg tudjuk érteni Cluzel felháborodását a manővert illetően, a motorsportban ettől keményebb manőverekért sem szoktak büntetéseket osztani.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending