Csatlakozz hozzánk

Hírek

WSBK Assen: Rea kizökkenthetetlen Hollandiában!

Túl vagyunk a sorozat negyedik hétvégéjén!

Közzétéve

ekkor

wsbk assen 2015
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Három hétvége után magabiztosan érkezhetett a helyszínre a világbajnoki tabellát vezető Jonathan Rea. A Kawasaki brit versenyzője sokkal gyengébb motorral is nyert már itt futamokat, így senkit sem lepett meg, hogy a ZX10-el is az élmezőnyben motorozott. A hétvégén az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, így az erőviszonyok nem borultak fel.

Izgalmasan alakult mindkét futam, gyakran 4-5 motorosból állt az élboly, benne négy gyártó motorjával is: Kawasaki, Ducati, Aprilia és Honda.
Jonathan Rea végig uralta az első futamot, és habár csapattársa Sykes átvette vezetést a második futamon, végül Rea a hajrában megelőzte őt, és dupla győzelmet zsebelt be!
Továbbra is remekel Chaz Davies a Ducatival, aki mindkét futamon a második helyen ért célba. Bár voltak pillanatok, amikor Davies közel állt a futamgyőzelemhez, Rea-t ezen a pályán nem lehetett legyőzni.
Kellemes meglepetés volt az újonc Michael van der Mark szereplése, aki hazai pályáján mindkét futamon felállhatott a dobogó legalsó fokára. Az eredmény azért is érdekes, mert az idei évben eddig csupán brit versenyzők álltak a dobogón, így ez a sorozat most megszakadt a Honda fiatal holland versenyzője által.
Leon Haslam és az Aprilia ezúttal sem szólhatott bele a győzelemért folyó harcba, így egyre távolabb kerül a világbajnoki trófea lehetősége. Bár az RSV4-ben sok a potenciál, jelenleg a Kawasaki és a Ducati csomagja erősebbnek tűnik.
Tom Sykes ezúttal sem tudott megbirkózni csapattársával, a bajnokságot vezető Jonathan Rea-vel. Habár 2012 világbajnoka megszerezte az első rajtkockát, és sokáig vezette a második futamot, a gumik nem bírták végig a terhelést, így csupán két ötödik hellyel távozhat.
Meglepő izgalmakat hozott a SuperSport (600) futama, ahol Jules Cluzel és Kenan Sofuoglu csapott össze. Az MV Agusta és a Kawasaki is nagyon gyors volt, és habár Sofuoglu szinte végig vezette a futamot, Cluzel a pálya több pontján is gyorsabbnak tűnt. A francia már néhány körrel a leintés előtt eljátszotta nyerő kártyáját, ám ahogyan külső íven előzött az utolsó sikánban, talán az év legszebb előzése volt. Sofuoglu azonban rögtön visszavette a vezetést, és tudtuk, ez egy utolsó kanyaros befutó lesz. Cluzel belülről támadt, ám a sikán közepén Sofuoglu külső ívről ráfordult a franciára, akinek nem maradt helye, így kikényszerült a pályáról. Habár meg tudjuk érteni Cluzel felháborodását a manővert illetően, a motorsportban ettől keményebb manőverekért sem szoktak büntetéseket osztani.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Trending