Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

World GP Bike Legends: unatkozó világbajnokok a versenypályán!

Olaszországban újra beüzemelték a kétütemű szörnyetegeket!

Published

on

world gp bike legends misan
jgpr
RST AIRBAG

Misano a Superbike vb mellett egy új lehetséges versenysorozat első futamait is megrendezte az elmúlt hétvégén. Habár kőkemény versenyről és bajnoki ponttáblázatról még nincs szó, a körülmények adottak hozzá.


A gyűjtők hatalmas becsben tartják a régi MotoGP versenymotorokat, melyek közül jelen esetben a kétütemű 500 köbcentiméteres példányok az érdekeltek. Szerencsére köztünk vannak még azok a tapasztalt versenyzők, akik régen hősiesen helytálltak ezeken a fenevadakon, így minden adott egy múltidéző kis bemutatóra. Néhány gyűjtő felkínálta féltve őrzött kincsét, a régi versenyzők pedig örömmel vállalták a lehetőséget, amiből sokkal több lett, mint egy rövid sétamotorozás.


Három versenyt rendeztek meg a régi GP legendáknak, az eseményt pedig World GP Bike Legends névre keresztelték. Az első futamot 1987 GP világbajnoka Wayne Gardner nyerte, aki egy Cagiva V589 nyergébe ülhetett fel. A második futamon az amerikai Freddie Spencer diadalmaskodott Yamahájával, aki anno 3 bajnoki címet is be tudott gyűjteni. Honfitársa, Kevin Schwantz egyedüliként állhatott fel mindhárom futamon a dobogóra, sőt az egyszeres GP bajnok meg is nyerte az utolsó futamot a Suzuki RGV500-on.


A versenyzők és a nézők is el voltak ragadtatva a legendás kétüteműek viadalától, így habár még pontos információ nincs, könnyen folytatódhat a sorozat.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending