Csatlakozz hozzánk

Akciók

Wilbers ültető szett

Ha nem vagytok kosarasok, ellenben magas az ülés, akkor ültető szett kell nektek

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Ha nem vagytok kosarasok, ellenben magas az ülés, akkor ültető szett kell nektek

Sokan nem tudják, de ha magas a gyári ülés, akkor nem feltétlenül kell más motor után nézni, egy kis turpissággal lehet kozmetikázni a centiken. Az egyik megoldás az úgynevezett kutyacsont cseréje a hátsó felfüggesztésnél, amin tutira nyerhetünk 1-2 centit. Ilyenkor a motor farrésze kerül csak lejjebb, amivel egyben a gép alapállása is változik, kevésbé lesz annyira “támadó” jellege. Ha ez nem lenne elég, vagy elegánsabban szeretnénk megoldani a dolgot, akkor kell egy olyan céghez fordulnunk, mint például a Wilbers. A Kawasaki ER6N-en keresztül mutatom meg, miről is van szó.

Az első telókba egy pár progresszív tekercselésű rugó és hozzá speciális villaolaj jár, illetve kapunk még a német cégtől egy teleszkóp rövidítő szettet is, amivel együtt már mindent kitudunk hozni a motor elejéből. Hátul két féle teleszkópból és azon belül kéket és feketét választhatunk. Az egyiknél a rugófeszítés fokozatmentesen, míg a húzó csillapítás 22 fokozatban állítható. A másiknál egy külön gáztartályon a nyomó csillapítás is variálható, mind a lassú, mind a gyors egyaránt 22 fokozatban. Mindkét teleszkóp, mint minden Wilbers rugóstag, a vezető súlyára és vezetési stílusára teljesen személyre szabottan készül.

Számszakilag ez azt jelenti, hogy az első és hátsó telók módosításával illetve cseréjével akár 4 centivel is alacsonyíthatjuk az ülést, azaz a Kawasaki esetében a 78,5-ről 74,5 cm-re csökkenthetjük a magasságát. Ennek már elméletben mindenkinek jónak kell lennie, még a kedves női motorosoknak is. Az első-hátsó szett együtt megkapta a szigorú német ABE minősítést és az 5 év garanciát a hátsó telókra míg az első rugókra 29 év!

Az első rugó szett ára olajjal 36.000 Ft, az ültető szett 12.000 Ft. Az egyszerűbbik (640-es) hátsó teló 135.000 Ft, míg a a teljesen állítható (643 QS) típusért 270.000 Ft-ot kell leszurkolni. Ha a komplett szettet a magyar forgalmazónál, a budapesti X-Bike-nál rendeled meg, akkor az egész beszerelése díjtalan.

Üdvözlettel:
Borsay Szabolcs

X-BIKE
1161, Bp Csömöri u. 157.
T.: 405-6653
www.x-bike.hu

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending