Csatlakozz hozzánk

Hírek

Wicca újra Katarban

Kis Viktória hamarosan visszatér korábbi sikerei helyszínére: tavaszi eredményes szereplése után újra rajthoz áll a Losail Ázsia Bajnokságban – hogy tavalyi összetett második helyezése után megnyerje a pontversenyt…

Közzétéve

ekkor

wicca katar 2014 2015
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Kis Viktóriát 2012-ben a MAMS gyorsasági szakága az év női versenyzőjének választotta, a következő szezont azonban anyagi okok miatt kénytelen volt teljes egészében kihagyni. A 2014-es éve azonban már sokkal eseménydúsabban alakult, hiszen a MAMS elnökének, Hermann Henriknek a közbenjárásának köszönhetően a Katari Motorsport Szövetség (QMMF) lehetőséget adott a H-Moto Team pilótájának, hogy rajthoz álljon a Losail Ázsia Bajnokság 2013/2014-es kiírásának utolsó fordulóin.

Wicca remek eredményekkel hálálta meg a bizalmat, hiszen a májusi utolsó forduló során például kétszer is megnyerte kategóriáját, s remek szereplésével az összetettben is a kiváló második helyezést szerezte meg.

Kis Viki újra felveszi a kesztyűt: szeretne a nemzetközi mezőny élén végezni

Ezt követően aztán a magyar bajnokság számos fordulóján is rajthoz állt a motoros, ahol szintén remek teljesítményt nyújtott: a dunaszerdahelyi (Slovakia Ring) szezonzárón például sikerült a dobogóra állnia. Hermann Henriknek és a katari szövetségnek köszönhetően pedig ismét megmérettetheti magát az Ázsia Bajnokság mezőnyében – ráadásul immár a teljes 2014-15-ös szezonban!

A katari bajnokságban szereplés már csak azért is remek hír, mert a második fordulót a Superbike világbajnokság ottani évadzárójának betéteseményeként rendezik meg, így azok után, hogy tavaly a MotoGP-vel szerepelhetett azonos hétvégén, most egy másik nagy nemzetközi sorozat képviselői előtt mutathatja meg, mire képes. Érdekesség, hogy csapata amúgy is szerette volna, ha Wicca egy másik istálló színeiben rajthoz tud állni a Supersport világbajnokság utolsó futamán, és lett is volna alakulat, amely szívesen indította volna őt, ám ezzel a fejleménnyel okafogyottá váltak ezek a tárgyalások, hiszen a motoros így is ott lesz Katarban. Az első fordulót október közepén rendezik, addig pedig természetesen a felkészülésé a főszerep.

A tavalyi év sikereinek együtt örülnek Wicca és menedzsere

„Egész szezonban nagyon reménykedtem, hogy részt vehetek a katari bajnokság 2014/15-ös idényében, most már teljes évet futva” – mondta Kis Viktória. “A héten kaptam a jó hírt Hermann Henriktől, hogy írásban visszaigazoltak: mehetek! Három hét van hátra az első versenyhétvégéig, addig az itthoni csapattal tervezünk még egy edzést valamelyik nagypályán. Nagyon várom már, hogy újra ott állhassak a rajtrácson. Szeretnék javítani a múltkori eredményemen, ami azt jelenti, hogy a célom a LARRS abszolút megnyerése. Úgy néz ki, az öt hétvégéből kettő ismét betétfutam lesz, az egyiket a Superbike világbajnoksággal, másikat a MotoGP-vel karöltve rendezik meg. Nagyon örülök az újabb lehetőségnek, köszönöm ezt Hermann Henriknek, a Katari Szövetségnek, a Magyar Motorsport Szövetségnek és persze a H-Moto Teamnek a hazai támogatást. Igyekszem mindenből a maximumot kihozni, és büszkévé tenni az itthoniakat”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending