Csatlakozz hozzánk

Hírek

Voxan: motor van, gyártás nincs

A franciák hamarosan befejezik az új csupasz modell, a Nefertiti fejlesztését.

Közzétéve

ekkor

GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Szegény embert még az ág is húzza – tartja a mondás, ezúttal a Voxan a szenvedő alany. A gazdasági világválság miatt egyelőre nem érkezik az új modell, pedig a kis gall gyártó már majdnem elkészült vele.

A La Montagne napilap értesülései szerint az ókori egyiptomi királynéról, Nefertitiről elnevezett csupasz modell közel áll a sorozatgyártáshoz, de a Voxan csak akkor mutatja be, ha véget ér a jelenlegi gazdasági válság. Mindez egybecseng a cég elnökének, Eric Terrace-nak azzal a tavalyi kijelentésével, hogy amíg ő a főnök, addig a márka csak akkor mutat be új motort, ha másnap már gyártani is tudják. Magyarán a franc(ia) se tudja, mikor láthatjuk élőben, uram bocsá’ mikor motorozhatunk ezzel a különleges nakeddel.

Pedig a Nefertiti üde színfolt lehetne a csupasz gépek piacán. Az 1166 cm3-es, 140 lóerős V2-es versenyképessé tenné a vetélytársakkal szemben, a francia származás pedig biztosítana számára egyfajta egzotikus kisugárzást. A blokk alatt, vízszintesen elhelyezett hátsó rugóstag szintén nem hétköznapi megoldás (bár láttunk már hasonlót), a megduplázott fényszórónak köszönhetően pedig elölről úgy néz ki a Nefretiti, amilyennek egy részeg láthatja a Yamaha FZ-1-et.

A formatervezőnek persze nem voltak alkoholproblémái, Philippe Starck egyszerűen ilyen: mindig valami meglepőt alkot, olyat, ami szakít a konvenciókkal. Elég egy pillantást vetni korábbi munkáira, az híres Aprilia Moto 6.5-re vagy a Nefertiti előfutárának tekinthető Voxan Super Naked XV-re, és a dupla FZ-lámpa máris teljesen érhető, sőt már-már hétköznapi…

Hogy az új Voxan rászolgált-e a nevére (Nefertiti=a szépség megérkezett), mindenki döntse el maga. Az, hogy még nem is gyártják, kissé szerencsétlenné teszi a névválasztást… A szépség szubjektív, mi a magunk részéről inkább egy másik francia tervező, Jerome Vannesson elképzelését választanánk: a Vanjey-Design Voxanja szerintünk sokkal jobban néz ki. Az ugyancsak francia Krax Moto elképzeléséről (lásd az utolsó képet) már nem is beszélve.

Galéria


MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Trending