Connect with us
Suzuki

Hírek

Vörösre ezüst: a Ducatit az AMG támogatja

Rossiék MotoGP csapatának főszponzora a Mercedes AMG lesz!

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Ha két világhírű, nagy presztízsű gyártó közös vállalkozásba kezd, annak komoly oka lehet. Ennek miértje valószínűleg nem más, mint napjaink motoros mágusa, minden idők talán legnépszerűbb versenyzője, Valentino Rossi.

A Doktor biztos pont. Rossi esetében száz százalékra vehető, hogy akármit is csinál, állandó rivaldafényben lesz a következő szezonban is, ehhez már eleget letett az asztalra, bőven. Különösen, hogy 2011-ben más színű overallban gurul a pályákra, így még nagyobb érdeklődés övezi majd a fenomént, ami szezon közben sem nagyon lankad majd.

Ezért érezhette úgy a Mercedes gyár tuningra szakosodott leányvállalata, az AMG, hogy érdemes a kétkerekű iparágba (pontosabban Rossiba) fektetni. Akárcsak annak idején, 2007-ben a Fiat is, amikor a cigarettagyártóknak – a Forma-1-el egyetemben – erősen leáldozóban volt. Az olasz autógyár többéves (fő)szereplése után már nem is annyira meglepő, hogy négykerekű márkanév lesz festve az egyik élcsapat motorjaira, mondjuk a Desmosedicik oldalán például egy Alfa-Romeo felirat stílusosabb lenne, de a MotoGP üzleti világa nem kívánságműsor. Bár az is igaz, amit Ola Kallanius, az AMG igazgatója elmondott, miszerint ugyanazt az értékrendet (erős, sportos, elegáns, drága, vagyis nagy presztízsű) képviseli mindkét cég, de ennyiben ki is merül a két fogalom integrációja.


Gabriele del Torchio (Ducati) és Ola Kallanius (AMG) is derűsen látja a jövőt

Persze hamar megszokjuk majd a Merci-csillagot (vagy az AMG-logót?) a Desmók oldalán, ehhez eleget fogják mutatni őket: így valószínűleg mindkét fél jól jár: a Rossi révén költségvetés-módosításon átesett Ducati és az egyik legjobb reklámfelületet kereső Mercedes is. A nem mindennapi megállapodás Los Angelesben került nyilvánosságra, amelyen a vörösök és az ezüstösök fejesein kívül Vale jövő évi csapattársa, Nicky Hayden is részt vett, stílszerűen egy Ducati Diavel és egy Mercedes CLS 63 AMG társaságában – utóbbi a németek új, 6.3 literes V8-as bestiája. Az amerikai állítólag örül, hogy újra azonos színekben versenyeznek Rossival, bár azzal is biztosan tisztában van, hogy jövőre a Doktor “a főnök” az olasz csapatban amely így echt germán főszponzorral indul a harcba 2011-ben. Minden bizonnyal eredményes lesz az olasz-német házasság, no és az olasz-olasz románc sikere is elég valószínűnek tűnik (még így “látatatlanba” is), ami a csapatot és újdonsult pilótáját illeti.


Kicsit furcsa házasság, de semmi akadálya, hogy jól működjön
A Ducati lepaktált az AMG-vel

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending