Csatlakozz hozzánk

Hírek

Vizsgálják a Honda CBR1000RR Firebladet

John McGuinness szerint a gáz akadhatott fenn!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

McGuinness állítását a Honda Racing csapat menedzsere Jonny Twelvetrees, nemrég megerősítette, miszerint az elektronikus fojtószelep hibája okozhatta a veterán versenyző, és az SP2-es Fireblade vesztét a NorthWest 200-as verseny második szabadedzésén.
Twelvetrees kifejtette, hogy miután a sportbíróktól a motor darabjait megkapták, azonnal minden lehetséges eszközzel begyűjtötték róla az összes adatot, de az ECU-ból semmilyen információhoz nem sikerült hozzáférni.
A motorblokk jó állapotban volt, és a mechanikai tesztek során is mindent rendben találtak a mérnökök.
Az érzékelők és a vezérlők pontosan úgy működtek ahogy kell, így most a telemetria adatai elemzése során bíznak a probléma biztos megfejtésében.


A baleset után a kórházban a Honda Racing csapat tulajdonosának lehetősége volt McGuinness-el hosszabban beszélni. John elmondása szerint a gázkar beragadt, és a motort a megszakítóval sem sikerült leállítani menet közben. Ezeket az információkat egyelőre ellenőrizni próbálják, hogy minden kétséget kizáróan biztosak legyenek a probléma elhárításának lehetőségében. A csapat természetesen mindent elkövet, hogy részt tudjon venni a hamarosan kezdődő Man TT-n.

Fireblade

Az ügy pikantériája, hogy nem ez az első alkalom, hogy híres pilóta szenved súlyos sérüléseket a CBR RR nyergében. Gondoljunk csak Casey Stoner 2015-ös bukására a suzukai 8 órás futamon, ahol szintén a gáz fennakadására panaszkodott a bukást követően a pilóta, aki nem mellesleg a nagy visszatérés fényes csillagaként állt a rajtrácsra azon a futamon, ami szintén a Honda utóbbi időben verseny szempontból igencsak megkopott szárnyait lett volna hivatott újra a magasba emelni!
Nagyon ráférne a patinás márkára a siker! Bízzunk a folytatásban!

Írta: ZoLee Dottore

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending