Csatlakozz hozzánk

Hírek

Világszenzáció Budapesten?

Travis Pastrana 2006-ban dupla hátraszaltójával került be a motorsport történelmébe, Josh Sheehan pedig megpróbálja először a világon a tripla hátraszaltót (videóval)

Közzétéve

ekkor

a nap videoja - 2015 aprilis
Sportster
MAI Kótyavetye

Baltimoreban a Nitro Circus április 28-ai előadásán a freestyle motocross még aktív versenyzője, Josh Sheehan világelsőként megpróbálja a motorsport egyik legveszélyesebb trükkjét, a tripla hátraszaltót.

Sheehan célja, hog ő is bekerüljön a legenda, Pastrana mellé a rekordok könyvébe. A sikeres tripla hátraszaltóhoz Sheehan-nek el kell érni a minimum 90 km/órás sebességet, a közel 100kg súlyú motorral a 12 méter magas rámpán. A rámpa 81 fokos szögben helyezkedik el, Sheehan 25 méterre repül fel és a 20 méter magasra helyezett érkező rámpán landol.

Ez a kockázatos trükk rengeteg gyakorlást igényel, az előkészületeket is filmre vették:

“A Nitro Circus arról szól, hogy mindenben mi legyünk az elsők és lehetetlen küldetéseket valósítsunk meg. Bárki csinálhat bármit ezen a világon, de ez most számunkra is különleges pillanat lesz, azért izgulok én is Josh-ért. A tripla hátraszaltó egy pokolian nehéz trükk” – mondta Pastrana.

Pastrana volt az első, aki megugrotta a dupla hátraszaltót a 2006-os X Games versenyen, Los Angelesben. Pastrana volt ennek a műfajnak az úttörője, utána Sheehan Münchenben, a Red Bull X Fighters eseményen 2014. júliusában nyert ezzel a trükkel és mutatta be már számos alkalommal sikeresen. A tripla hátraszaltó veszélyesebb és több előkészítést igényel, már
a rámpa magassága is a kétszer olyan nagy, mint a dupla hátraszaltó esetében.

Josh Sheehan – vajon összejön neki?!


“Szeretem a kihívásokat, mindig próbálok valami újat csinálni, olyat, amit azelőtt még soha. Ez most egy ilyen alkalom, amely csak egyszer jön az életben, hogy előtted még senki nem csinálta meg. Engem ez inspirál és hoz lázba!”
– nyilatkozta Sheehan a nagy nap előtt.

Josh Sheehan célja, hogy a Nitro Circus Moto Mayhem show 2015-ös turnéján mindenkinek bemutathassa a tripla hátraszaltót! Ha most Baltimoreban összejön neki, a júniusi budapesti előadáson is jó eséllyel láthatjuk világszenzációt a Fradi stadionban!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending