Connect with us

Hírek

Világpremier: indul a Suzuki Swift új generációjának sorozatgyártása

Mi is ott voltunk a jeles eseményen

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Még soha nem kaptunk meghívást autós rendezvényre, ezért is örültünk ennek a felkérésnek. A Suzuki 2010-es SWIFT modelljének a világpremierje volt a dunaparti városban, ahol a Suzuki vezérkara mellett még a miniszterelnök is megjelent, hiszen ez nagyon fontos munkahelyteremtő vállalkozás, ami a kormány szemszögéből is nagyon fontos.

Alább a hivatalos közlemény:

Esztergom, 2010. június 10. – A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában legördült a gyártósorról a Swift új generációjának első példánya. A sorozatgyártás elindítása egyben a megújított modell világpremierje is, hiszen a Suzuki esztergomi gyára az első üzem a világon, amelyik megkezdi az új modell sorozatgyártását.

Az új modell sorozatgyártásának megkezdése alkalmából rendezett ünnepségen Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Tetsuo Ito, Japán magyarországi nagykövete, Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere és Osamu Suzuki, a Suzuki Motor Corporation elnök-vezérigazgatója magas rangú magyar kormányzati tisztviselők, vezető iparági üzletemberek és a sajtó képviselői jelenlétében vágta át a megújított Swift gyártósora előtt a szalagot.

Az új generációs Swiftnek világpiaci stratégiai szerepet szán a Suzuki, ezt a megújított modell vonzó és felhasználóbarát megoldásaira alapozzák. Hatékonyabb üzemanyag-felhasználás, csökkenő CO2-kibocsátás, javuló vezetési teljesítmény, növekvő a biztonság mellett erősödik a már megszokott sportos Swift-élmény.


Az új Swift a tervek szerint 2010 őszétől kapható a kiskereskedelemben az európai piacokon.

Műszaki adatok

Motorok
◦ Az új benzinmotor, a K12B Dual VVT (változtatható befecskendezés és kipufogószelep-időzítés) nagyobb teljesítményre és nyomatékra képes. A K12B motor teljesítménye 69kw percenkénti 6000 fordulat mellett, illetve 118 Nm nyomaték 4800-as percenkénti fordulatszámnál. (Az előző, M13A motor adatai: 68kw teljesítmény percenkénti 5800 fordulatnál, illetve 116Nm nyomaték percenkénti 4200 fordulat mellett.)

◦ Az újonnan kifejlesztett dízelmotor, a D13a a DDiS (közös nyomócsöves üzemanyag-befecskendezés) Euro 5-ös kompatibilitása révén pontosabb motorvezérlő hatást tud kifejteni a mechanikai súrlódás csökkentése mellett.

Környezeti kompatibilitás
CO2-kibocsátás
K12B motor:        116g/km    (Előző M13A motor: 140 g/km)
D13a motor:        109g/km    (Előző D13A motor: 120 g/km)

Üzemanyag-fogyasztás
K12B motor:        5,0L/100km    (Előző M13A motor: 5,8L/km)
D13a motor:        4,2L/100km    (Előző D13A motor: 4,5L/km)

* Megjegyzés: A CO2-kibocsátási és üzemanyag-fogyasztási adatok az Euro 5-ös szabvány szerint a kétkerék-meghajtású és ötfokozatú manuális váltóval rendelkező gépkocsikra vonatkozó számításokon nyugszanak.

Karosszéria
◦ Az új Swift karosszériája a nagyobb szilárdságú acél kiterjedt alkalmazása nyomán merevebb, ugyanakkor könnyebb elődjénél. A nagyobb átmérőjű, szélesebb futófelületű, alacsony profilú gumiabroncsok a megnövekedett átlós irányú merevséggel együtt jobb kanyarodási teljesítményt és sportosabb vezetési stílust tesznek lehetővé.
◦ A karosszéria korszerűsítése nemcsak az utasok, hanem a gyalogosok biztonságának növelését is eredményezi.


9 cm-rel hosszabb, 5 cm-rel szélesebb, könnyebb és kevesebbet fogyaszt. Ezek a legfőbb jellemzői a régihez képest.

Külső és belső:
◦ A megújult Swift stílusa dinamikus és energikus. Az alacsony profilú gumiabroncsok még sportosabb érzetet keltenek, ugyanakkor a kocsi elegánsabb is lett, ami tovább növelheti elfogadottságát és népszerűségét.
◦ A belső tér uralkodó színe a fekete, ami a belső berendezés és a műszerfal ezüstjével kiegészítve dinamikus kontraszthatást biztosít.

Méretek:
                                 Az új Swift              (a korábbi Swift)
Teljes hossz:            3850 mm                    (3760 mm)
Teljes szélesség:     1695 mm                     (1690 mm)
Teljes magasság:    1510 mm                     (1500 mm)
Tengelytáv:             2430 mm                     (2380 mm)
Futófelület
Elöl: 1490 mm (15 collos kerekek) / 1480 mm (16 collos kerekek)    (1470 mm)
Hátul: 1495 mm (15 collos kerekek) / 1485 mm (16 collos kerekek)(1480 mm)

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending