Csatlakozz hozzánk

Hírek

Viktória: győzelemre született

Kis Viki fölényesen és magabiztosan nyerte a ZX Kupa 4. fordulóját – 18 évesen…

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Viktória név latin eredetű, a Victoria, a győzelem istennőjének neve: a ZX Kupában versenyző 18 éves(!) Kis Viki tökéletesen rászolgál nevének jelentésére, hiszen megnyerte a sorozat negyedik fordulójának versenyét egy ZX-10R nevű zöld szörnyeteg nyergében – méghozzá nagy fölénnyel, az élről indulva…

Akármilyen hihetetlenül hangzik, ez nem egy női verseny volt zöld motorokkal és nem is egy első pályázók hungaroringi megmérettetése. Ez a “csoda” a Road and Ride kupasorozat múlt hétvégi kawasakis versenyén esett meg, amikor Viktória keményen megmutatta a férfi mezőnynek, hogy “mi a pálya”.

Pedig Viki tantítója, támogatója, mentora, Papp Laci, négyszeres magyar dragbike bajnok és korábbi gyorsasági versenyző elmondása szerint Viktória májusban motorozott először a Hungaroringen, a – finoman fogalmazva – nem túl nőies ZX-10R nyergében… És nagyon szépen ment, pedig nem nagyon haladt előtte 200 fölött, és a rövid féktávokat sem erőltette az utcán, mégis nagyon jó időket futott – talán erre mondják, hogy született tehetség – de a “csapatfőnöke” is egy bajnok-típus, mindkettő kell a sikerhez.

Laci kezdetben a kecskeméti gokartpályán csiszolgatta Viki pályamotoros tehetségét – ott is a “tízest” terelgette -, majd a tavaszi és nyári tesztelések, ill. versenyek alatt fokozatosan egyre jobb eredményeket ért el. Köridejével hamarosan felzárkózott az élmezőnyhöz, majd nemsokára túl is szárnyalta azt (25 másodperces előnnyel diadalmaskodott…). Tehát a ZX Kupa legutóbbi fordulója az igazi áttörést is meghozta a számára: a győzelmet.

Viki már a reggeli szabadedzés alatt remek köridőt ment, de az igazi szenzáció az időmérő edzésen elért – bűvös – 2:00.857-es eredménye volt, ami egyúttal a pole pozíciót is meghozta számára. A versenyt pedig – bár igaz a rajtot nem ő kapta el a legjobban, de az első kör végére már ismét az élre állt – magabiztos versenyzéssel meg is nyerte. Ha esetleg felkeltette az érdeklődésed a villámgyors ifjú hölgy, a Kawasaki Lime Party-n találkozhatsz vele…


Hadnagy Józsi felkonferálja az első helyezettet – a srácok csak ámulnak és bámulnak


Csupán két éve motorozik, a Pannoniaringi fordulón az érettségi miatt nem lehetett ott…


Egy lány és egy ZX-10R – ilyen is van

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending