Connect with us

Blog

Videókban: Nekünk ez volt 2015

Karácsonyi kiadás – nem dalban, hanem film(ek)ben mondjuk el, milyen volt nekünk az idei szezon: Kakucstól Calafatig csavartuk a gázt

Published

on

Sportster
RST AIRBAG

Mindenekelőtt Dani kolléga saját motorján mutatja be, miért pont tizenhatezerszer jobb egy motor, mint egy autó:

A szezon elején gyorsan lecsaptunk az új SezerR-re – és vittük is egyből Agóhoz a padra, hogy kiderüljön, mennyi az annyi. Az eredmény: 177 lóerő keréken, ami 203 paci a főtengelyen. Ez már hiperbike teljesítmény, egy 600-asnyi motorban…

Amikor Robi meghallotta a számokat, egyből lenyúlta Bömbikét egy hétvégére. De legalább forgatott egy jó kis házi videót róla (mármint a BMW-ről)

Áprilisban BenZso meghívást kapott az új R3-as Yamaha sajtótesztjére, Spanyolországba. A helyszín az a calafati versenypálya volt, ahol a főszerk. már járt legénykorában. Akkor, amikor a szerkesztőség többi tagja szinte még meg sem született 🙂 A cikk címe ezért: Vissza Calafatba.

A helyszín alaposan felborzolta fiatalkori Zsolti EB-élményeit, mert verette rendesen az Erháromnak:

A kis kisköbcentis kitérő után egyből következett az év másik nagy durranása, az ÚJ R1-es. Ez a Yamaha tényleg új generációs lett, de annyira, hogy BenZso ismét a Dunlop Trophy-n (ahol kétszer második lett), vagy legalábbis a vb-n érezte magát – mert megállás nélkül rótta a köröket, még a nem kifejezetten a célnak megfelelő Drivingcamp-ben is:

Aztán miután Zsé végre leszállt róla, Robi ezt is lenyúlta – és ezt a hétvégéjét is megörökítette az utókornak pár percben. Mégis a BMW lett neki az év leg-je, BenZso viszont az R1-esre szavazott.

A nyár elején kint voltunk az új Fradi stadionban, a Grupiban a NitróCirkuszon – ennyi backflipet utoljára az Extrém sportcsatornán láttunk (tényleg, az megszűnt?), nemhogy élőben. Egy ideje (nem régóta) az a magyar is tudja, aki akkor fellépett a show-n: Hujber Péter az első itthon.

Az idény még korántsem ért véget – járkáltunk például a KakucsRingre, de sajnos csak “civilben”, Tréningek nem voltak. A pályára mindennel felmentünk, nem számít, hogy nem oda való – mindennel, is. A Yamaha Tracer még nem is volt rossz, igaz annyira jó se. KT a nem kifejezetten odavaló motorral, nem odavaló ruhában és nem odavaló tempóban próbálkozott:

Ha kimentünk a KakucsRingre, két lehetőség volt: vagy ott van a Bezzeg Laci, vagy nem. A srác Szolnok és Pest között ingázik, és oda-vissza benéz egy gyors menetre – más is csinálja ezt, csak nem versenypályán. Így lett Laci gyors csávó: gyakorlással. Na jó, Chrobák mester is foglalkozott vele egy kicsit. Természetesen addig nem hagytuk békén, amíg nem ír egy tesztet a motorjáról: 600RR 2005 – ami tökéletes a feladatra (ugye, Saresz? – a szerk.).

A kamera Chrobák János Supersportvébépontszerzőversenyző motorján van:

Aztán a nyáron Robi gondolt egyet, és leforgatta a saját motorját is – ami nem más, mint egy Triplakilences. Természetesen a vörös csődör tesztjéből nem hiányozhattak a K-ringes felvételek sem.

Egyszer felelőtlenül KT-nak is odaadta egy körre a Ducatiját, akinek a szíve inkább a 748-ra dobban. Azért jár vasárnap Mitóval a templomba (vagy a templom felé, tovább, ki a Ringre), mert “tökmindegy, úgyis csak a forma számít”. Tökmindegy, most télen úgyis rákölt arra is annyit, mint egy Ducatira…

Ha már a kanyarokban nem, KT legalább az egyenesben begyorsult a szezon végére. Az augusztusi Kunmadáron parádés győzelmet aratott a BMW “túraendurójával”, pedig nem kisebb fal választotta el a győzelemtől a döntőben, mint a műfaj királya, a Hayabusa:

De előtte még át kellett verekednie magát egy Ninján is – a ZX-10R szintén nem tűnt könnyű feladatnak a csontszéria (mondjuk gyorsváltós) XR számára. De megoldotta…

Aztán eljött az év vége, és vele együtt a GP-szezon vége is, ami mint tudjuk, egyet jelentett a Rossi-Marquez balhéval. Amiről Daninak meg is volt a – hogy is mondjuk – nem mindenki számára elfogadható véleménye. Végülis Dani javaslatára jól megbeszéltük a dolgokat (még Valencia előtt), és a “műsorba” olyan arcokat hívtunk meg az objektivitás jegyében, mint a TV-ből Dodor, vagy a VB-ről Rizi. A másik műsorvezető BenZso volt:

Ezután BenZso megint repült, ezúttal Olaszországba, a milánói motorshow-ra, ahol a csöcsös csajok mellett valamennyit a 2016-os újdonságokról is forgatott:

Végezetül ezzel a szösszenettel kívánunk kellemes ünnepeket és élvezetes, balesetmentes új évet mindegyikőtöknek! Köszönjük, hogy követtek bennünket, és reméljük, mindig jólesett megnyitnotok a TesztMotort, akár itt, akár a Facebookon – és ez a jövőben is így marad! 😉

A szerkesztők:
BenZso, KT#14, RSVRocky, Dani

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending