Csatlakozz hozzánk

Hírek

Victory High-Ball: feldobta a magas labdát

Ha ezzel nem fordulnak utánad az utcán, akkor semmivel: amerikai cirkáló 2012-ből…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Tudjuk jól, hogy a motorral való közlekedés legtöbbször megkülönböztetett figyelemmel jár, de a nemrég bemutatott Victory High-Ball nyergében talán már rá is unhat az ember a népszerűségre. Feltűnőbb ugyanis, mint Angelina Jolie és Brad Pitt a fóti filmforgatáson – utóbbi művész alá például el tudnánk képzelni az amerikai vasat.

A cirkálós jellegű presztízsmotorok kategóriájában nagyon nehéz dolga van annak, aki meg akarja szorongatni a Harley-Davidsont – de a honfitárs gyártó Victory most komolyan odatette magát. A High-Ball egyedi megjelenésére még a nagy H-D néhány modellje is irigy lehet, de például a nálunk nemrégiben bemutatott Softail Blackline-nak sincs miért szégyenkeznie stílus szempontjából.

Érdekes, hogy a High-Ball esetében nem egy 2011-es modellről beszélünk, hanem egy 2012-es újdonságról… Tehát bőven van idő leadni a rendelést, mert szűk egy évet még biztos kell rá várni. A New York Motorcycle Show keretein belül hullt le a lepel a retró vasról, amely külleme alapján elsősorban a meglehetősen exhibicionista vevőkört szólítja meg. Azonnal szemet szúr a “szarvasagancs”-állású kormány, aminek különlegessége, hogy szerszám nélkül állítható az alacsonyabb túrázós és a “majomcsimpaszkodó”, krúzolós pozíciók között. Ráadásul ezzel az ergonómia sem szenved csorbát, ugyanis a kezelőszervek mindig a beállításoknak megfelelő szögben állnak, vagyis mindkét helyzetben kézre esnek. A High-Ball másik elsődleges látványosságát a fehér peremű gumik jelentik, amik nagyban hozzájárulnak a “retró-fílinghez”.


Ez erre való: tökéletes nyáresti városi cirkáló

Ezt a vonalat erősíti a matt fekete fényezés és az irányzathoz illően kurtára szabott sárvédő-páros is. Szintén mágnesként vonzzák a szemet a stílusos  “szalámi”-kipufogók és a 16 collos, drótküllős felnik. Az 1731 köbcentis V2-es erőforrás kinézetére is odafigyeltek a tervezők: ízléses megjelenésű a sűrűn bordázott, 50 fokos hengerszögű lég-és olajhűtéses motorblokk. Azért a belső értékekről sem feledkeztek meg a Victorynál, a High-Ball 97 lóerős teljesítménnyel és 153Nm-nyi nyomatékkal igyekszik elkápráztatni vezetőjét, akit valószínűleg elsősorban a motornak a kirakatban mutatott értékei győztek meg a vásárlásról… Mint például az egyedi első lámpa vagy a szépen ívelt tank – és ugye a fentebb felsorolt felszerelések. Sajnos a képek tanúsága alapján utasülés hiányában a kedveseddel nem oszhatod meg a mindenki-rád-figyel-érzést: mert ezzel a bringával biztosan lesz közönséged az utcán.


300 kiló szárazon, de ebben a kategóriában nem ez a lényeg…

Comments

comments

Trending