Connect with us

Hírek

Veszélyben a Rossi farm? Videóval!

„Jószomszédi iszony”

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

2009-ben Valentino Rossi, rá méltán büszke szülővárosában, Tavullia-ban vett egy farmot és építtetett egy pályát ahol ő, és a saját motoros iskolájába járó versenyzői edzhetnek. Az építkezés 2011-ben ért véget és azóta használják a Rossi csemeték. Igen ám, de a terület 3 kedves szomszédjának bántja a fülét a motorzümmögés és a hozzájuk átszálló por, és összefogva peres útra terelték az őket zavaró problémát.

A VR46 vezérigazgatója, Albi Tebaldi elmondta, hogy az építkezés technikai folyamatába beletartozott az is, hogy zajszintmérővel ellenőrizték a mozgás által okozott hangok értékét, és azok bőven megfeleltek az előírt határértékeknek, így minden kötelező előíráson átmentek. Az ellenőrzés természetesen két beépített zajszintmérővel folyamatosan működik minden edzésen, így magabiztosan állnak a dolgok elébe.

„A tesztpályát minden nap délután fél háromtól este hétig vehetik használatba a tanulók, de a versenyek és karbantartások miatt havonta 4 napot használják csak. Az Arpam folyamatos ellenőrzéseket végez, és a szövetség is évente újra adja az engedélyt. Körülbelül 15 ház van a farm szomszédságában, de ebből csak 3-nak zavarjuk a fülét, és állandóan zaklatnak minket. Természetesen fellebbezünk a minket ért vádak ellen.”

A farmon lévő pálya köré nemrég készült el a világítás, hogy a tanulók télen is edzhessenek, és egy kis múzeum is helyet kapott rajta. A pálya köré egy lelátó építése is tervben van, hogy lehetővé tegye a közönség számára, hogy bármikor nézze a képzést.

A videón Guy Martin, és Thomas Chareyre Supermoto világbajnok versenyzett egyet Rossival, jól látható a pálya, annak környezete, és a szomszédok házai a távolban. Vajon tényleg ennyire zavaró lenne? Én bármikor szívesen helyet cserélnék velük. :)

Frissítés:

Marche regionális bírósága elutasította a Tavullia-ban létrehozott Valentino Rossi sportlétesítményének három szomszédja által benyújtott fellebbezését, amik a környezeti hatásvizsgálatról, és az engedélyek hiányosságáról szóltak.

A TAR bírái – Maddalena Filippi elnök és a tanácsadók Gianluca Morri és Tommaso Capitanio – ítélete, hogy az építési engedélyek tekintetében nem történt semmilyen jogsértés.

Így tehát Valentino Rossi és a VR46 Motoros Akadémia versenyzői továbbra is edzhetnek a Rossi farmon.
Háhá :)

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending