Csatlakozz hozzánk

Hírek

Vespa: a stílus maga a motor

Vespa Találkozó: az `58-as matuzsálemtől a Patkányig volt itt (majdnem) minden…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Vespa Klub Magyarország szervezésében lezajlott az éves Vespa találkozó. Immáron kilencedik alkalommal gyűltek össze a márka szerelmesei, hogy megmutassák gépeiket, együtt guruljanak, és megosszák tapasztalataikat egymással.

Már nem először rendezték meg Verőcén, a Csattogó-völgyben a találkozót, így ide már ismerősként várták vissza a vespásokat. A hely különleges tábor-hangulata mindenkit visszarepített a gyerekkorába erre a pár napra.

A háromnapos rendezvényen volt nagyon sok móka, kacagás és persze motorozás. Az első napot csak a kemény mag vállalta be, akik rögtön egy 180 km-es túrával indítottak. A napot Indián Joe és fia koncertjével zárták a tábor közösségi házában.

A szombaton reggel indulókat a Dunakeszi Motorszalon – a Vespa magyarországi importőre – látta vendégül egy olasz reggelire. Ezzel egy hosszútávú együttműködés kezdődött el a Vespa Klub Magyarország és a Dunakeszi Motorszalon között. Ezután következett egy 140 km-es túra borongós időben, de szerencsés volt a társaság, hisz komoly esővel nem találkoztak. Sajnos a rossz idő miatt a szokásos játékok, mint a blokk-dobó verseny vagy a motoros ügyességi verseny, a Gymkhana elmaradtak.


“a Hot Rod stílusban épült Patkány”

Szombat estére 58 motor jött össze az ország minden szegletéből. Voltak itt Pécsről, Nyíregyházáról, Szombathelyről, Debrecenből, a Balaton mellől vagy épp Angliából, és volt, aki Ausztriából érkezett motorral. Vasárnapra az idő is megjavult, és a csapat Letkés – Ipolyszalka – Párkány felé vette az irányt, majd Esztergom és Dobogókő volt az úticél.

A résztvevők tulajdonában majdnem az összes Vespa motorkerékpár típus megtalálható volt. A legöregebb gép egy 1965-ös évjáratú Super Sport 180 típus volt, ami minden gond nélkül gurulta végig a 140 km-es túrát.


A díjnyertes “brit” Vespa

A mod díjat idén egy, az angol zászló színeire fényezett Vespa PX200-as nyerte el. Szintén egy különleges stílusú gép a Hot Rod stílusban épült Patkány, aminek a rozsdafolt a szexepilje.

De volt itt gumiteszt is, a nyíregyházi szekció az öt GTS-re öt különböző pár gumit rakott. A gumikkal több mint 800 km-t mentek hegyen-völgyön, esőben és napsütésben a három nap alatt.

Jövőre lesz a 10. Országos Vespa találkozó, ahol – a szervezők reményei szerint – jóval több márkarajongó vesz majd részt.


“A hely különleges tábor-hangulata mindenkit visszarepített a gyerekkorába”

Forrás: Vespa Klub Magyarország

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending