Csatlakozz hozzánk

Hírek

Versenyzők az egészségért

Egy R1-es Yamaha, Rossi stílusában, jótékony célra – egy darab készült belőle

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Árverésre kerül egy tradicionális Rossi-motívumokkal díszitett R1-es Yamaha és egy bukósisak, mindez a Versenyzők az egészségért projekt keretein belül, pontosabban annak első lépéseként.

Az 1972-es Daytona 200 győztese, Don Emde a napokban leplezett le egy kivételes R1-es Yamahát a Long Beach Show-n, az Egyesült Államokban. A motor különlegessége, hogy a híres, Valentino Rossi által megálmodott és a Doctor design mestere, Aldo Drudi által kivitelezett motívumok szerepelnek rajta. Ezúttal jótékonysági célból került fel a Nap és a Hold egy Yamahára: egy nagyszerű új kezdeményezés, a Versenyzők az egészségért (Riders for Health) első produktuma ez.

Ezt a legújabb, big-bang-blokkos R1-est, ill. a hozzá tartozó és szintén ezt a különleges fényezést viselő bukósisakot várhatóan 2010 végén, vagy 2011 elején fogják elárverezni. A különleges grafika az olasz Pole Position Racing Service munkáját dicséri, ők több MotoGP csapatnak is dolgoznak. Ez a gép egy kuriózum, ennek ellenére tökéletesen alkalmas lesz utcai használatra is: minden ehhez szükséges kelléke megvan, mint a tükrök, indexek és a rendszámtartó. Még akkor is, ha a képeken ezek nélkül látható. A szerencsés tulaj megkapja ezeket is, de az is lehet, hogy fel sem fogja szerelni az utcai csomagot, mivel ennek a példánynak mégiscsak a pálya az otthona. Erre utalnak az Öhlins villák és rugóstag, az Akrapovic Evolution kipufogó, a Dynojet Power Commander és még egy-két „apróság”. Az új tulaj ráadásul a motoron és a sisakon kívül ajándékba kap (a pénzéért, végülis) egy egynapos motoros tanfolyamot a Yamaha Champions Riding School-ban.


Ebből az R1-esből tényleg csak ez az egy darab van – ennek megfelelően alakul majd az ára is…

„A Versenyzők az egészségért a MotoGP hivatalos jótékonysági projektje és hálás vagyok mindazok támogatásáért, akik részt vesznek benne. Beleértve Valentino Rossit, aki nagyon lelkes volt sisak-dizájnjának használatát illetően, továbbá a Yamaha USA-t, az AGV-t, Aldo Drudi-t, Vale design mesterét (Drudi Performance) és Luca Campanille-t a Pole Position-től. Támogatásuk nélkül ez az egyedülálló motorkerékpár nem jöhetett volna létre” – nyilatkozott Emde. És ez a különleges kezdeményezés sem születhetett volna meg, hiszen ennek az első – és reméljük nem az utolsó – lépése volt ez az R1-es, és amelynek célja, hogy ehhez hasonló projektekkel tegyen az egészségért.


“Tegyük fel a ruhámra a Napot és a Holdat! – mondtam Aldo-nak”

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending