Csatlakozz hozzánk

Hírek

Versenyezz a pályán! Road and Ride 2011

Ne a Mátrában próbálkozz: idén is indul versenysorozat amatőröknek a Hungaroringen

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Road and Ride

Mi a legjobb, ami veled történhet az idén egy lottó ötösön kívül? Nyerhetsz egy versenyt! Persze ne a MotoGP-re gondolj, lőjünk egy picit lejjebb. Ugyan minden az utánpótlással és a gyermekmotorozással kezdődik, de ha nem kezdtél el kölyökkorodban motorozni, akkor sincs elveszve semmi…

Az idén újra elindul a tavaly nagy sikert aratott amatőrkupa-sorozat, ahol megmutathatod, mennyire vagy tökös. Ez évben nevezhetsz a Honda Kupába (600–1000), de a RaR 600 és RaR Open kategóriában is indulhatsz. Ez azt jelenti, hogy nem csak a négy japán márka valamelyikével nevezhetsz, olasz vagy akár német vasadat is a rajtrácsra tolhatod.

2011-ben a magyar bajnokság fordulóival és a Dunlop Trophyval fut együtt a kupasorozat. Miért is érdemes benevezned a RaR kupasorozatba? Mindkét kategóriában – a Honda Kupán és a Road and Ride kupán is – tömött rajtrácsra számíthatsz, de a profi versenyzők csak a boxutcából nézhetik a bajnokságot. A sorozat lényege, hogy az amatőr motorosok megízlelhessék a versenypálya biztonságát a versenyzés adrenalinlöketével kombinálva, hogy ne a Mátra vagy a lepencei szalagkorlátok alatt érjen véget egy verseny, hanem a Hungaroring célegyenesében.

A boxokban a megszokottnál sokkal barátságosabb a légkör, nem ellenfélként, hanem barátként üdvözölnek. Többször előfordult, hogy nemcsak tanácsokkal, de szerszámmal és alkatrészekkel is segítették egymást a versenyzők. Így érthető, hogy a pályán sem a szokásos versenyzői hozzáállás tapasztalható.

Az elmúlt év tapasztalatai alapján úgy tűnik, az idén is sokan neveznek egy versenyre, és nincsenek nagy különbségek a srácok között, mindig találsz majd magadnak négy-öt „játszótársat”, akikkel nagyokat lehet meccselni. Mivel a szervezők kényesen ügyelnek arra, hogy nevéhez híven a Mol Dynamic-versenyek amatőr események maradjanak, így biztosra veheted, lesz még náladnál is kezdőbb induló.

Félre a szerénységgel és jelentkezz a kupasorozatra, ki tudja, lehet, hogy az idén te is dobogóra állhatsz. Ezzel henceghetsz majd az unokáknak, a haverok pedig sárgulnak majd az irigységtől, és lehet, hogy a következő versenyen ők is kipróbálják magukat. Ebben az évben öt verseny lesz, mindegyik a Hungaroringen, ami azért jó, mert ha még nem is motoroztál ezen a pályán, bőven lesz alkalmad begyakorolni a kanyarokat. Nagyon fontos, hogy az első verseny előtt mindenképpen tedd le a minimumvizsgát – ezt az első versenyzői tesztnapokon és Motoros Napokon tudod megtenni. További információkat, a verseny sorozat kiírását és technikai szabályzatát a roadandride.hu internetes oldalon találod.


Az első fordulót április 2-án rendezik a Hungaroringen

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending