Csatlakozz hozzánk

Hírek

Versenyen is bizonyított a C 600 Sport

A BMW elektromos robogó koncepciója után a (majdnem) széria C 600 Sport is sikeres…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Pierre Fredet kemény munkával dobogós lett az idei francia Dark Dog Moto Tour-on, miután BMW C 600 Sport-jával több mint 3500 kilométert követően a második helyen végzett a világ legnagyobb utcai motorkerékpár raliján, robogó kategóriában.

A 10. évfordulóját ünneplő Dark Dog Moto Tour (DDMT) idei versenye október közepén között zajlott: az észak-franciaországi val-de-reuil-i rajtnál több ezer szurkoló bíztatta a 220 motorosból álló mezőnyt, ami festői francia vidékeken keresztül motorozva egy héttel később a Földközi-tenger partján, Toulon-ban ért célba.

A versenyzők minden nap változatos, a forgalom elől elzárt speciális szakaszokon is küzdöttek a minél jobb időeredményért. Ezek a technikás szakaszok megmérettették a motorost és a gépet egyaránt, nemcsak a járművek puszta sebessége számított, a motorosok különböző képességeit is próbára tették. Kategóriától függetlenül minden versenyző és gépe a határait feszegette a kilenc napon át(!) tartó küzdelem során.

Pierre Fredet közismert résztvevője a DDMT-nek, már sokszor versenyzett itt robogó kategóriában és arról is ismert, hogy kifejezetten erre a megmérettetésre fejleszt robogókat. Idén a C 600 Sportot választotta, mivel esélyesnek tartotta a győzelemre. Bár csak egy hónappal a DDMT előtt kapta meg a BMW nagyrobogót, mégis sikerült ez alatt az idő alatt 4000 kilométert megtennie vele gyakorlás és napi ingázása közben. A 43 éves, négy gyermekes családapa nagyon elégedett volt azzal, hogy a bajorok maxirobogója a minimális módosítás ellenére mennyire jól teljesített a versenyen.


Hogy a versenyzők képességeit még behatóbban teszteljék, versenypályás részeket is szerveztek

„Azért választottam a C 600 Sportot a Moto Tour-ra, mert a robogó kategóriához nagyon erős az erőforrása és szeretem az új robogó fejlesztése nyújtotta kihívásokat, mint 2003-ban a TMax és 2008-ban a Gilera esetében. Nagyon kevés módosításra volt szükség, hogy a C 600 Sportot megfelelően felkészítsük a versenyre. A hátsó rugóstagon az Öhlins-szel együtt dolgoztunk, egy speciális lábtartót is alkalmaztam az „extra visszajelzés” érdekében, ezen kívül csak a szükséges navigációs berendezéseket szereltük fel.  Mivel minden nap esett az eső, hitelesen tudok nyilatkozni a C 600 Sport időjárás elleni védelméről és kényelméről, amely tökéletes volt. A lábam száraz maradt, az éjszakai láthatóság is nagyon jó volt csakúgy, mint az üzemanyag-fogyasztás. Átlagfogyasztásom 5,5 liter volt 100 kilométeren, ami nagyon kevésnek számít egy ilyen típusú robogónál versenykörülmények között” – számolt be Pierre.


A klasszikus itineres tájékozódás miatt nagy az esély a hibázásra a DDMT-ben. Az ellenőrző pontokon a késést büntetéssel szankcionálják csakúgy, mint a közúti sebességkorlát átlépését

„Automatikus sebességváltójának köszönhetően könnyen motorozható, a hatékony fékek esélyt adnak a korrigálásra, ha például túl gyorsan érkezel egy kanyar bejáratához, továbbá nagyon kényelmes ez a robogó ehhez a típusú versenyhez” – mondta. „Nagyon jól teljesített a versenypályán is. A C 600 Sporttal remek volt az aszfaltcsíkon motorozni, különösen az Öhlins-szel közös fejlesztésnek köszönhetően, amely rengeteg visszajelzést biztosított. Az biztos, hogy nem egy S 1000 RR vagy egy K 1300 R, amely motoroknak én is tulajdonosa vagyok, de nagyon hatékony, ha összehasonlítjuk egy olyan robogóval, mint a TMax. Ami a jövőbeni fejlesztéseket illeti, 10-15 kg-mal csökkentenünk kellene a tömegét, hogy igazán versenyképes legyen, valamint nekem is le kellene adnom úgy 10 kilót!” – zárta viccesen beszámolóját Pierre.


A több mint kilenc napon, valamint három és fél ezer kilométeren át tartó verseny végén Pierre csak 42 másodperccel maradt le a DDMT robogó kategória dobogójának csúcsáról

Forrás: BMW

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending