Connect with us

Hírek

Végre van utánpótlás a gyorsasági szakágban

Görbe Soma, 12 éves magyar motorversenyző tehetség versenyei a Spíler1 Tv-n

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Végre több hírt kapunk arról, hogy van élet Talma után is a gyorsasági versenypályákon a külföldi bajnokságokban egyre több magyar tehetség indul. A Supersport600 VB-n ott lesz Sebestyén Peti is és egyre több a fiatal versenyző is, aki megméretteti magát rendes nemzetközi mezőnyben. Több iskola is működik hazánkban, akik az utánpótlás neveléssel foglalkoznak, ilyen Chrobák Jani, Talma, és Győrfi Alen versenyzőneveldéje is. Off-Road vonalon pedig ott van Czúni Laci, Németh Kornél és ifj. Borka János is, akiknél rengeteg versenyzőpalánta nevelkedik. De térjünk vissza most Görbe Somához, aki már a TV-ben is látható lesz.

Most hétvégén kezdődött a CEV Repsol European Talent Cup (ETC) bajnokság a portugáliai Estoril pályáján, ahol mi magyarok is érdekeltek voltunk. Ahogyan azt a szakmabeliek is elismerik, az ETC egy olyan bajnokság, ami rengeteg versenyző életében az első lépés a világbajnoksági részvétel felé. 49 versenyző jelentkezett az ETC első fordulójára, ahol több, mint 15 különböző nemzetiség képviselői vettek részt, köztük az egyetlen magyar indulóval, a mindössze 12 éves Görbe Somával.

A fiatal tehetség 5 évesen kezdett motorozni és 6 évesen már versenyszerűen űzte ezt a sportágat.

Hamar felhívta magára a figyelmet, de az igazi áttörést a 2016-os év végén rendezett olasz Superfinale-ra való meghívás jelentette. Ebben az évben Stefano Favaro is felfigyelt Soma eredményeire, aki ugye Talmát is a VB címig kísérte. Az olasz üzletember szakértelmét mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyszer már sikerült magyar motoros világbajnokot kinevelnie. Somával sem tűztek ki kisebb célt. A világbajokságra vezető út hosszú ugyan, de a tavalyi sikeres olasz bajnokságban való szereplés után elérkezett az idő, hogy Soma – a számára teljesen új – pre moto3 kategóriában is kipróbálja magát.

Az első verseny nagyon eseménydús volt, de a nehézségek ellenére remekül szerepelt a fiatal versenyző.

Az ETC első fordulójának két versenye csütörtök este (március 29-én) 19:45-től lesz látható a Spíler1 Tv műsorán.

Soma versenyeit Stefano Favaro és Mezei Dániel kommentálásában élvezhetik majd a nézők a Spíler Motorsport HD keretén belül. A műsorban extra tartalomként láthatóak lesznek Soma verseny előtti pillanatai, illetve nyilatkozata élete első „nagy motoros” verseny tapasztalatairól.

Szurkoljunk együtt a Turbo Csiga becenévre hallgató Görbe Somának!

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending